DOLAR 32,3484 0.29%
EURO 35,1258 -0.02%
ALTIN 2.306,971,31
BITCOIN 22832532,18%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

294 okunma

Seçim öncesi hayal satıyorlardı! Muhalefetin yorumcuları birbirine girdi

ABONE OL
16 Mayıs 2023 02:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ezici bir oyla Cumhurbaşkanı seçileceğine dair algı üreten muhalif medya hüsrana uğradı. Dün akşam seçim souçlarının gelmesiyle birlikte yüzleri asılan muhalif medya mensuplarının takındıkları tavırlar ibret vesikası oldu.

FİRARİ CAN DÜNDAR İSYAN ETTİ 

Dün Türkiye genelinde ve yurt dışında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin kaybedeni yine Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP oldu. Kılıçdaroğlu, 7’li koalisyonun desteğine rağmen seçimde büyük bir hüsran yaşarken muhalif medya mensupları hüzünden payını aldı.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen firari gazeteci Can Dündar sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda muhalefet bloğuna yüklendi. Dündar, konuya ilişkin olarak, “20 yıl ve bunca seçimden sonra hala Erdoğan’ı tanıyamamış, yapabileceklerini öngörememiş olmanın ve şu yaşananlara şaşırmanın affedilir yanı var mı?” dedi.

 

NEVŞİN MENGÜ ANKET ŞİRKETLERİNE YÜKLENDİ

Muhalif basının bir diğer yüzü Nevşin Mengü ise seçimin faturasını anket şirketlerine çıkardı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımda seçimin kaybedenleri arasında anket şirketlerini de gösteren Mengü, “Seçimin kaybedenleri: muhalefete yakın! anket şirketleri” dedi.

Fox TV’de oy hesabı stüdyoyu gerdi

Öte yandan Mengü’nün içerisinde olduğu dikkat çeken bir durum da Fox Tv’de yaşandı. Fox TV’de Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçilebilmesi için gereken oy hesabı sırasında gerginlik yaşandı. FOX TV’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi programında yorumcu Nevşin Mengü’nun oy sonuçları verileri konusunda stüdyoda bulunan diğer isimlerle ters düşmesi ortamı gerdi. Muhalefete yakın KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır Mengü’ye konuyu açarak “1,5 milyon yurt içi, 1,5 milyon civarında da yurt dışı oy belli değil şu anda. 3 buçuk milyonun tamamı Kemal Bey’de olursa ancak.” dedi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA CHP’Yİ TOPA TUTTU

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Halk TV’de seçim yayınında seçim sonuçlarına CHP Genel Merkezinden beklenen desteğin sağlanamaması büyük hayal kırıklığı oluşturdu. İsmail Küçükkaya saatler süren seçim yayınında CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e telefonla ulaşamadığından dert yanarak “Ey CHP Genel Merkezi, seçim işlerinden sorumlu diye bizlere gösterdiğiniz Onursal Adıgüzel, dün akşam Türkiye’nin en çok  izlediği televizyon programında telefonumuza çıkmadı. O sırada sorular vardı sormamış gereken.” dedi.

EMİN ÇAPA KÜPLERE BİNDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda yarışı önde bitirmesine içerlenenlerden biri de muhalif gazeteci Emin Çapa oldu. Erdoğan’ın ikinci turda seçim zaferi yaşayacağını söyleyen Çapa, gelen eleştiriler karşısında sinir küpüne döndü. Çapa, gelen eleştirilere cevaben canlı yayında “İnönü Savaşları kazanıldığında düşman orada durdurulabildi mi? Hayır. Ankara’ya geldi, kolay mı zannediyorsunuz, teslim olmak yok.” sözlerini sarf etti.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş