DOLAR 32,3175 0.2%
EURO 35,1413 0.02%
ALTIN 2.292,990,70
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

135 okunma

Putin en donanımlı ekibini göndermişti: Zelenski ‘zor durumdayız’ diyerek yardım istedi

ABONE OL
1 Mart 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusu ile şiddetli çatışmaların sürdüğü Bakhmut kentinde durumun giderek zorlaştığını ifade etti. Zelenskiy, “Ülkemizin tüm bölgelerini Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var” diyerek bir kez daha Batı’ya çağrıda bulundu.

Rusya’nın bir yılı aşkın bir süre önce Ukrayna’yı işgalinden bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalar, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Bakhmut’ta sürüyor.

RUSLAR KONTROL ALTINA ALDI

Rus kuvvetlerinin sanayi kentini ele geçirme çabaları hız kazandı. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin ayrılıkçı lideri Denis Pushilin, şehre giden neredeyse tüm yolların Rusların kontrolü altında olduğunu söyledi.

EN DONANIMLI EKİP DEVREYE SOKULDU

Ukrayna kara kuvvetleri komutanı Albay General Oleksandr Syrskyi, Bakhmut çevresindeki durumun “son derece gergin” olduğunu söyledi.

General Syrskyi, “Önemli kayıplara rağmen, düşman, birliklerimizin savunmasını kırmaya ve şehri kuşatmaya çalışan Wagner’in en hazırlıklı saldırı birimlerini devreye soktu” dedi.

Öte yandan İngiiz medyasında yer alan haberlerde Bakhmut’ta savaşın en yoğun döneminin yaşadığı ve her iki tarafta da ağır kayıplar verildiği iddia edildi.

MODERN SAVAŞ UÇAĞI İSTEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece saatlerinde yaptığı konuşmada savaşın son durumuna değindi. Zelenskiy, “Gün, İran insansız hava araçlarının saldırısıyla başladı. Çoğu vuruldu. Ancak ne yazık ki isabet edenler de oldu. Khmelnytskyi’deki Devlet Acil Servisinin 3 çalışanı yaralandı, 2’si hayatını kaybetti. Ailelerine başsağlığı diliyorum. İkinci drone saldırısı ise ilk saldırının ardından yangın söndürüldüğü sırada gerçekleştirildi. Aslında tam da bu nedenle ülkemizin tüm bölgelerini Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var” diye konuştu. Zelenskiy, “Pilotlarımız, uçaksavar topçularımızla birlikte, Hava Kuvvetlerimizin tüm savaşçıları ve uzmanlarıyla birlikte harika bir iş çıkarıyorlar. Ancak ortaklarımızla ilişkilerde ‘havacılık tabusu’ ortadan kalktığında gökyüzünü tamamen koruyabileceğiz” dedi.

DURUM GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR

Zelenskiy, “Elbette komutanlarımızla da sürekli iletişim halindeyim. Doğudaki, tabi ki Donetsk bölgesindeki duruma özellikle dikkat ediyoruz. Bakhmut yönünde durum gittikçe zorlaşıyor. Düşman, mevzilerimizi korumak, tutunmak ve savunma sağlamak için kullanılabilecek her şeyi sürekli olarak yok ediyor. Bakhmut bölgesini savunan savaşçılarımız gerçek kahramanlardır. Donbass’ta bu yönü ve diğer yönleri kahramanca savunan herkese ayrı ayrı minnettarım. Savaşçılarımıza yardım eden ve olabildiğince çok silaha, uzun menzilli silahlara, güçlü silahlara sahip olmasını sağlamak için her şeyi yapan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş