DOLAR 32,3324 0.24%
EURO 35,0848 -0.14%
ALTIN 2.297,430,88
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

127 okunma

Milli Görüş’ün zindana atılmış ağabeyi Oğuzhan Asiltürk’ün son sözlerinde ‘Erdoğan’ vardı

ABONE OL
9 Mart 2023 05:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • HABER7 – ÖZEL

Merhum Necmettin Erbakan Hoca ile uzun yıllar Milli Görüş davası için mücadele edip, Erbakan Hoca’nın vefatıyla Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevine gelen Oğuzhan Asiltürk, 1 Ekim 2021 Cuma günü, Covid-19’a bağlı kalp krizi nedeniyle Hakk’a (C.C.) yürümüştü.

Kamuoyunda “Milli Görüş’ün ağabeyi” ve “Necmettin Erbakan’ın sağ kolu” olarak tanımlanan Asiltürk, davası için bir yıl hapis yatmış, 10 yıl boyunca siyasetten men edilmişti.

Siyasi kariyerinde 3 kez Malatya, 2 kez Ankara Milletvekili olarak Meclis’e giren dava adamı, 1975-77 yıllarında İçişleri Bakanlığı, 1977-78 yıllarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmıştı.

Ömrünün sonbaharında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sık sık bir araya gelip istişare eden lider, kurucuları arasında yer aldığı Saadet Partisi‘nin içerisinde bulunduğu mevcut durumdan memnun olmayıp, Parti genel başkanının mevcut çizgiye göre hareket etmediğini belirtmiş ve Milli Görüş’ün önemine dikkat çekmişti.

Merhum Oğuzhan Asiltürk’ün çalışma arkadaşı ve Saadet Partisi Genel Başkanlığı’nın eski danışmanı olarak bilinen Harun Macit, Asiltürk’ün son sözlerini Haber 7’yle paylaştı.

Macit, Asiltürk’ün vefatından bir ay kadar evvel bir araya geldiklerini ve Erdoğan’a vurguda bulunduğunu kaydetti. Milli Görüş’ün merhum lideri, son sözlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’aismiyle hitap edilmesinden‘ razı gelmemişti.

“İSİM TELAFFUZ ETTİĞİNİZİ DUYMAYACAĞIM”

Milli Görüş liderinin çalışma arkadaşı Harun Macit, Oğuzhan Asiltürk’ün son ziyaretinde yapmış olduğu ‘Erdoğan’ vurgusunu Haber7‘ye şu sözlerle anlattı:

“DEĞERLİ BÜYÜĞÜM, OĞUZHAN AĞABEYİM…”

Oğuzhan Asiltürk’ün cenaze namazı 1 Ekim Cuma günü Ankara’da bulunan Hacı Bayram Camisi’nde kılındı. Devlet erkanından birçok ismin katılım sağladığı merasimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Asiltürk’e olan sevgisini ve muhabbetini şu şekilde ifade etmişti:

“Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi’nin ‘Liva’ül Hamd’ ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş