DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,1291 -0.01%
ALTIN 2.292,150,66
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

146 okunma

Kılıçdaroğlu kendisini yalanladı! Erdoğan’ın adaylığını “tartışmayacağını” açıklamıştı

ABONE OL
28 Ocak 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları katılımıyla 11 ayda 11’inci kez toplanan altılı masanın, İyi Parti Genel Merkezi’nde 9 saat süren toplantısının ardından açıklama yapıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN’IN SEÇİME GİRMESİNİ İSTEMİYORLAR: 3. KEZ ADAYLIĞINI KABUL ETMİYORUZ

Muhalefetin 4 gözle beklediği cumhurbaşkanı adayı bu toplantıdan da çıkmazken 
yayınlanan ortak açıklama metninde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına karşı olacakları bildirildi.

Muhalefetten 6 partinin liderinin imza attığı ortak açıklamada, “Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve baş bozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyanınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir.

Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu baş boşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” sözleri sarf edildi.

ALTILI MASA BAŞKAN ERDOĞAN ÜZERİNDEN HEDEF SAPTIRMA PEŞİNDE

Söz konusu metinde, altılı masanın adaylık konusunda düştüğü ihtilaf gözler önüne serilirken, muhalefetin hedef saptırmak için Başkan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki 2. defa gerçekleşecek adaylığı 3. kez aday oluyormuş gibi gösterilmeye çalışıldı.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINA İTİRAZIMIZ YOK

Oysa geçtiğimiz yıl, TV 100’e konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Erdoğan’ın adaylığına karşı dönem tartışması yapmayacaklarını açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, 4 Şubat 2022’de kendisine yöneltilen, “(Erdoğan’ın adaylığına karşı üçüncü dönem itirazı yapacak mısınız?“sorusuna “Yok hayır. Net; aday olmak istiyorsa buyursun gelsin, millet herkesin boyunun ölçüsünü verecektir. Özel bir tartışma yapmayacağız. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Biz yapmayacağız. Başkaları tartışırsa ona bir şey diyemeyiz, en azından biz yapmayacağız. Bu sandık gelmeli, demokratik ölçüler içinde hepimiz gidip sandıkta oy kullanmalıyız ve bir karabasandan bu ülkenin kurtulması lazım. Bu sonbaharda seçim olabilir; soğukkanlılıkla sandığı bekleyeceğiz.” yanıtını vermişti.

BAŞKAN ERDOĞAN’IN SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI: 14 MAYIS’I UYGUN GÖRDÜK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazartesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrasında millete seslenerek seçim tarihini işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihinin 18 Haziran 2023 olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılama yanında milli iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumlu olduklarını vurgulayarak, “Bu anlayışla yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa’da belirtilen usullere mütenasip şekilde ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Bu tarih güncellemesini Anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclis’imiz yaparsa memnuniyet duyarız. Meclis’te gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünün sevinci ve coşkusuyla bütünleşen 2023 seçimlerinin tarihinde yapmayı planladığımız güncellemenin, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş