DOLAR 32,3304 0.24%
EURO 35,0604 -0.22%
ALTIN 2.282,640,24
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

146 okunma

İmamoğlu’nu terletti, Odatv’den kirli teklif geldi! Gündemdeki muhabir Haber7’ye konuştu

ABONE OL
16 Ocak 2023 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Haber7 – ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu terleten sorularıyla dikkat çeken Ulusal Kanal muhabiri Ülkühan Doğanbey’e, İmamoğlu’na yakın Odatv’nin kirli teklifi gündeme bomba gibi düştü. CHP’li İmamoğlu’nu köşeye sıkıştıran sorularının ardından muhabir Doğanbey’e Ulusal Kanal’dan ayrılması için “yüksek ücretli” ve “bütün imkanların sağlanacağı” yönünde teklifler sunulduğu ortaya çıktı. Gazeteci Doğanbey’in Odatv’yi reddetmesi üzerine “başka yerde iş bulma vaadi”nin devreye sokulması, kirli önerinin sıradan bir iş teklifi olmadığını gözler önüne serdi.

Haber7’ye konuşan muhabir Ülkühan Doğanbey, İmamoğlu’na soru yöneltmesinin 1 gün sonrasında Odatv’nin kendisini aradığını, ilk teklifin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’ten geldiğini, daha sonra İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın’ın devreye girdiğini aktardı. Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, kirli teklifi “Arkadaşımızı susturma girişimi” olarak yorumladı. Odatv ise vahim iddiaları doğrulayarak “profesyonel iş teklifi” argümanının arkasına sığındı.

İMAMOĞLU’NU TERLETEN SORULARDAN 1 GÜN SONRA…

Süreci bütün ayrıntılarıyla Haber7’ye anlatan gazeteci Ülkühan Doğanbey, “Sayın İmamoğlu’nun 28 Aralık’taki basın toplantısında 2 soru sordum. 4 Ocak’taki basın toplantısında da kendisine 2 soru yönelttim. 28 Aralık’ta sorduğum 2 soru vardı, bir tanesini cevaplamadı. O da ulaşım zamlarıyla ilgili olan soruydu. Hemen ardından şunu sordum; ‘HDP ile bir ortaklık mümkün mü? Terörle iltisaklı İBB çalışanlar arasında HDP’liler var mı? İşe alımda bir ortaklık söz konusu mu?’. İmamoğlu, mümkün olmadığını söyledi.” dedi.

Doğanbey, sözlerini şöyle sürdürdü:



ÖNCE ÖZÇELİK, SONRA YALÇIN

Ülkühan Doğanbey, Odatv’nin teklifinin, İmamoğlu’na yönelttiği sorulardan bir gün sonra geldiğini belirtti..

Doğanbey, “5 Ocak’ta Odatv’nin Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, görüşmek istediğini dile getirdi. O hafta müsait değildim. Bir sonraki haftanın Pazartesi günü yani 9 Ocak’ta görüştük. Birkaç gün sonra da Soner Yalçın tekrar aradı. Bu şekilde ilerledi süreç.” diye konuştu.

Doğanbey, kendisine yapılan teklifin “profesyonel iş teklifi” olmadığını, şu sözlerle ifade etti:

ISRARIN SEBEBİ ‘SORU SORMA TARZI’YMIŞ!

Doğanbey, “Çok fazla seçenek sunuldu, çok fazla şeyler söylendi. ‘Neden bu kadar ısrarcısınız’ diye sordum. ‘Soru sorma tarzını beğendik’ denildi. Bir muhabirin soru sorma tarzı beğenildiği için kimseye böyle yüksek miktarlarda iş teklif edilmez.” dedi.

Ülkühan Doğanbey, “Tabi ki bir yerlerden iş teklifi gelebilir, bunlar olağandır. Ama Can Özçelik ile konuşmamdan sonra Soner Yalçın’ın ısrarla araması ve tekrardan reddetmeme bu kadar şaşırması normal değildi. Takdir edersiniz ki, iş görüşmeleri bu kadar yüksek makamlardan da olmaz zaten.” ifadelerini kullandı.

“NEREDE ÇALIŞMAK İSTERSEN SÖYLE!”

Odatv’yi reddeden gazeteci Doğanbey, kariyer ve ekonomi yoluyla ikna edilmeye çalışıldığını ifade ettiği konuşmasında, tekliflerini reddetmesine de çok şaşırdıklarını vurguladı. Doğanbey, teklif aşamasını şu sözlerle aktardı:



ODATV ‘İMAMOĞLUTV’ OLUNCA…

Konuyu “İmamoğlu’nu terleten muhabiri satın almak istediler” şeklindeki manşetiyle kamuoyuna duyuran Aydınlık gazetesi olmuştu. Haber7, Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’le de görüştü. Okurlarımıza özel açıklamalarda bulunan Mustafa İlker Yücel, teklif sürecini “Odatv’nin arkadaşımızı susturma girişimi” sözleriyle özetledi.

Odatv’nin “İmamoğlutv” gibi hareket ettiğini vurgulayan Gazeteci Yücel, “Odatv, ‘İmamoğlutv’ olunca biz buraya büyüteç tuttuk. Tahmin ettiğimiz gibi arkadaşımızı susturma girişimi Odatv üzerinden geldi. Biz Aydınlık’ta İmamoğlu’nun İngiltere’de Chatham House’da toplantı yaptığını yazdık. İmamoğlu cephesi bize cevabı Odatv üzerinden vermişti. Yani aslında Odatv ve Soner Yalçın, uzun süredir İmamoğlu’nun üzerine gelen okları engelleyen kalkan rolüne bürünmüştü. Mesela Selahattin Demirtaş’ın eşi ve diğer HDP’lilerle İmamoğlu’nun ağaç dikme etkinliğini, PKK’yı meşrulaştıran hamlesini sert bir şekilde eleştirmiştik. Soner Yalçın, o zaman da bize Aydınlık’ı doğrudan hedef alarak yanıt verdi.” dedi.

PROFESYONEL TEKLİF BÖYLE Mİ OLUR?

Odatv’nin “profesyonel iş teklifiydi” şeklindeki savunmasını da yorumlayan Yücel, şunları kaydetti:

BUNUN ADI SUSTURMA GİRİŞİMİ

_____________________

SOYLU: İBB KAYNAKLARIYLA HERKESİ SATIN ALABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Twitter’dan Aydınlık Gazetesi’nin bugünkü manşetini yayınlayan Bakan Soylu, “Bu ahlaksız teklif doğru mu? İBB kaynaklarıyla televizyon / gazeteler, internet siteleri, gazeteciler, köşe yazıları / manşetler satın alanlar herkesi satın alabileceklerini düşünüyorlar. Bedeli ne olursa olsun sizinle sonuna kadar mücadele edecek, bu Millete gerçek yüzünüzü göstereceğiz” dedi.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş