DOLAR 32,3343 0.24%
EURO 35,1282 -0.02%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

170 okunma

İmam hatipliler sabah namazında buluştu

ABONE OL
19 Mart 2023 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Tek Yürek diyerek deprem sonrası yaraları sarmaya çalışan imam hatip camiası, bu defa sabah namazında buluştu. Vefat edenler için okunan hatimlerin duasının yapıldığı buluşma, İstanbul’da Fatih Camii’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla yapıldı.

Türkiye genelindeki tüm dernekler ve imam hatip camiasının katılımıyla sabah namazı buluşması düzenlendi. İstanbul Fatih Camii ve Türkiye’nin 81 ilindeki merkez camilerde “İmam Hatipliler Sabah Namazında Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen buluşmada depremde vefat edenler için Kur’an-ı Kerim okundu, hatim duası yapıldı.

ÖNDER Gençlik tarafından organize edilen ve İstanbul’da Fatih Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşması Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla yapıldı. Programa İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TGSP Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, Cihannüma Derneği Başkanı Rıza Yorulmaz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Yönetim Kurulu üyeleri, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, İstanbul ilçe dernekleri, imam hatip okullarındaki öğrenciler, aileleri, mezunlar ve camianın mensupları iştirak etti.

MİLLETİMİZİ AFETLERDEN MUHAFAZA EYLE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın kıldırdığı sabah namazının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve hatmi şerifler, depremde vefat edenlerin ruhlarına hediye edildi. Ülkemizin afetlerden ve sıkıntılardan uzak olması için dua eden Erbaş, “Tarihin en büyük afetlerinden birini yaşadık. Deprem felaketinde, sel felaketinde vefat eden kardeşlerimizin ruhlarını şad eyle ya Rabbi. Mekanlarını cennet, makamlarını ali eyle. Milletimizi, memleketimizi, bütün insanlığı her türlü afetten, felaketten muhafaza eyle. Deprem felaketinden hepimizi muhafaza eyle ya Rabbi. İlahi ya Rabbi burada sana yalvaran, yakaran kardeşlerimizi senin yolundan, Kur’an-ı Kerim’in, Peygamberimizin yolundan ayırma ya Rabbi” ifadelerini kullandı.

İMAM HATİP NESLİNİN GÖREVİ

Peygamber Efendimiz’in bir müjdeleyici, bir uyarıcı ve davetçi olarak gönderildiğini belirten Ali Erbaş, 23 yıllık peygamberlik hayatı boyunca bu görevi yerine getirdiğini söyledi. Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“O müjdeleyiciliğini yaptı, şahitliğini yaptı, hakkın galip olmasına şahit oldu. Tebliğini, davetini yaptı. İşte bizler de onun varisleri olarak, imam hatip nesli olarak, Efendimizin yolunda giderek hakkın batıldan üstün olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uyarıcılığımızı yapacağız, davetimizi, tebliğimizi yapacağız, müjdeleyiciliğimizi yapacağız. Allah bu konuda hepimizin yardımcısı olsun.”

KOVİD HASTALARINI DİNLEYİN

Allah’a ibadetin en öncelikli cevabının şükür olduğunu belirten Erbaş, “Niçin namaz kılıyoruz, niçin oruç tutuyoruz sorusunun öncelikli cevabı Rabbimize şükürdür. Rabbimizin verdiği nimetlere bakar mısınız? Bir nefes almasak ölürüz, aldığımız nefesi vermesek yine ölürüz. Bunun için saatlerce secdeye, rükuya, rabbimize şükretmeye değmez mi?” dedi. Gençlerden makine desteğine bağlı hastaları iyileştikten sonra veya Kovid hastalığında günlerce makineye bağlı olanları dinlemelerini isteyen Erbaş, “Bir nefesin ne kadar önemli olduğunu anlamaya çalışalım. İşte ibadetler, Rabbimizin vermiş olduğu bu nimetlere şükretmektir. Onun için, ‘Ey inananlar, sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım isteyin’ diyor Rabbimiz. Allah’tan yardım istemenin en önemli vesilesidir” diye konuştu.

ARŞIN GÖLGESİNDE 7 KISIM İNSAN

“Allah hanginiz daha güzel amel işliyorsunuz diye bizi imtihan etmek için ölümü de hayatı da bunun için yarattı. Dünyada bunun için varız” diyen Ali Erbaş, gençlere bir dizi öğütler vererek durmaları gereken yeri de aktardı:

“Onun için sevgili gençler Peygamber Efendimizin çok önemli bir müjdesi var bize. Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir zamanda Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecekler arasında 7 kısım insan sayıyor. Bunlardan biri neşvü nemayı, huzuru camilerde bulanlardır. Kalbi camilerde atan Müslümanlardır. Elhamdülillah bizim kalbimiz camilerde. Camilerde huzur buluruz, neşvü nema buluruz. İnşallah bizler imam hatip nesli olarak alnı secdeli insanlar olarak bu hakikatler doğrultusunda sıratı müstakim ile peygamberimizin yolunda yürümeye söz verdik. Rabbimiz bu sözümüzü tutmamıza yardım eylesin.”

81 İLDE CAMİLERDE BULUŞMA

Zor günlerde birlik olarak yaraların sarılması ve ülkemizin yeniden birlik içinde ayağa kalkması için desteklerini sürdüren imam hatip camiası, acıların hafifletilmesi ve şifa duasıyla Türkiye’nin 81 ilindeki büyük camilerde bir araya geldi. Afyonkarahisar Selçuklu Camii, Ankara Hacı Bayram Veli Camii, Bilecik Orhangazi Camii, Bursa Ulu Camii, Eskişehir Reşadiye Camii, Nevşehir Kurşunlu Camii, Ordu Aziziye Camii, Sivas Ulu Camii, Tekirdağ Orta Camii, Van Hz. Ömer Camii de bu camiler arasında yer aldı. Camilerde sabah namazı kılındıktan sonra okunan hatmi şerif ve Yasin-i şeriflerin duaları yapıldı.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş