DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.282,840,25
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

101 okunma

Doğum ayı çiçeğiniz karakteriniz hakkında ne söylüyor?

ABONE OL
29 Mayıs 2023 20:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum ayı çiçeği de tıpkı burcumuz, şanslı sayımız ve doğum taşımız gibi karakterimiz hakkında keşfetmediğimiz özellikleri ortaya çıkarır. Yılın her ayının birbirinden farklı iki tane çiçeği bulunur. Bu çiçeklerin simgeledikleri özellikler kişiliğimize ve eğilimlerimizle benzerlik gösterir.

Doğum ayı çiçeği, sadece karakterimiz hakkında bilgi vermekten ziyade doğum gününde seçilecek olan en uygun çiçeği de yansıtmaktadır. Eski zamanlardan bu yana doğum ayı çiçeği ile doğum günü sahibine uygun süslemeler yapılmaktadır.

Öyleyse, gelin doğum ayı çiçeğinizi ve karakteriniz hakkında söylediklerini beraber keşfedelim. İşte 12 ayın özel doğum ayı çiçekleri

OCAK AYI: KARDELEN VE KARANFİL



Ocak ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği kardelen ve karanfildir. Kış aylarında yetişebilen nadir çiçeklerden ikisidir. Kardelen çiçeği, sarkık beyaz çanları ve ince gövdesiyle kar kaplı alanı delerek ortaya çıkar. Aşkı, umudu ve saflığı simgeler. Karanfil çiçeği ise, fırfırlı büyük yaprakları ve renkleri ile bağlılığı, sevgiyi ve sadakati temsil eder.

Ocak ayında doğan kişiler sevdiği zaman kalpten seven, tutkuyla bağlanan kişilik yapısındadır. Hayatta en önem verdiği şeylerin başında aile gelir ve oldukça sadık bir arkadaştır.

ŞUBAT AYI: MENEKŞE VE İRİS ÇİÇEĞİ



Şubat ayı denilince akla direkt gül gelebilir. Ama şubat ayının asıl anahtar teması mor renk ve mor bitkilerdir. Hatta şubat ayında doğanların doğum taşı bile ametisttir. Şubat ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği menekşe ve iris çiçeğidir. Menekşe çiçeği, eski zamanlarda ilaç yapımında ve aynı zamanda tatlandırıcı amacıyla kullanılmıştır. Kalp şeklinde bulunan yaprakları aşkı simgelemektedir. Sadakati, alçak gönüllüğü ve ruhsal bilgeliği temsil eder. İris çiçeği ise mor geniş yaprakları ile umudu, bilgeliği ve aşkı temsil eder.

Şubat ayında doğan kişiler, hayata hep umutla bakan bir kişilerdir. Bilgiye öğrenmeye açıktır. Hayata karşı kuralları ve yüksek yaşam standartları vardır.

MART AYI: NERGİS VE SAKURA



Baharın habercisi olan mart ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği nergis ve sakuradır. Nergis çiçeği, yapısı gereği baharın neşeli ve ikonik çiçeğidir. Canlı sarı rengi ile nergis, şansı ve yeniden başlamayı simgeler. Sakura ya da kiraz çiçeği ise, renkleri ve görünüşüyle baharın davetiyesidir. Kısa süreli bir dönemi olan sakura çiçekleri, hayatın güzel ama geçici olduğunu hatırlatır.

Mart ayında doğan kişiler genellikle gerçekçi ama hayal dünyası geniştir. Bulunduğunu ortamı, tanıştığını insanların hayatlarını aydınlatmak ister. Mutlu, neşeli ve iyimser bir kişiliğe sahiptir.

NİSAN AYI: PAPATYA VE LALE



Nisan ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği papatya ve laledir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda MÖ 3000 yıllarına ait bazı taşlarda papatya tasvirleri bulunmuş. Bu da papatyayı dünyanın en eski çiçeklerinden biri yapıyor. Taç yaprakları ve farklı renk tonlarıyla oldukça sevilen papatya, masumiyeti, saflığı, sadakati ve yeni başlangıçları simgeler. Lale ise yüzyıllardır gerçek ve derin aşkla bağdaştırılmıştır.

Mayıs ayında doğan kişiler, sevdiği insanlara derin ve koşulsuz bir şekilde bağlanır. Yeni başlangıçlar onları her zaman heyecanlandırır. Geçmişte kalan kişilere duydukları sadakat bazen onları zor durumda bırakabilir.

MAYIS AYI: VADİ ZAMBAĞI VE ALIÇ ÇİÇEĞİ



Mayıs ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği vadi zambağı ve alıç çiçeğidir. Vadi zambağı, çan şeklinde pembe ve beyaz çiçekleri olan görüntüsü ile büyüleyen, hoş kokulu bir orman bitkisidir. Alçak gönüllüğü, tatlılığı ve anneliği simgeler. Alıç çiçeği ise, pembe ve beyaz çiçekli, dikenli dallara sahip bir ağaçtır. Umut ve mutluluğu temsil eder.

Mayıs ayında doğan bir kişiler, doğuştan gelen bir iyimserliğe sahiptir. Nazik ve sevgi dolu bir yapıları vardır. Anaçlık yönleri yüksektir.

HAZİRAN AYI: HANIMELİ VE GÜL



Haziran ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği hanımeli ve güldür. Hanımeli, boru şeklinde yapısı ve renkleriyle hoş kokulu bir çiçektir. Tatlılığı ve bağlılığı simgeler. Aşkı, tutkuyu ve güzelliği temsil eden gül ise, görüntüsüyle mest eder.

Haziran ayında doğan kişiler, sevdiklerine bağlı, sadık ve sevecen kişilerdir. Kendilerini seven, bakımlı ve sıcakkanlı insanlardır.

TEMMUZ AYI: LARKSPUR VE NİLÜFER

Temmuz ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği larkspur ve nilüferdir. Larkspur, halk arasında hezaren çiçeği olarak da bilinir. Uzun ince yapısı, küçük çiçekleri ile mavi, mor ve pembesi renkleri bulunur. Sevgi ve şefkati temsil eder. Nilüfer ise, suyun yüzeyinde yüzen gösterişli bir çiçektir. Beyaz, pembe, sarı ve kırmızı dâhil olmak üzere farklı renk tonlarında olabilir. Her ne kadar gösterişli olsa da saflığı ve sadeliği simgeler.

Temmuz ayında doğan kişiler, oldukça sevecen ve şefkatlidir. Dışarıdan görünenin aksine oldukça sakin ve duru bir hayatları vardır.

AĞUSTOS AYI: GELİNCİK VE GLAYÖL



Ağustos ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği gelincik ve glayöldür. Gelincik, geç çiçek açan yaz ayının gözdesi bir çiçektir. Hayal gücünü temsil eder. Glayöl ise, Antik Roma’da savaş kazanıldıktan sonra gladyatörlere verilen ve adını oradan alan önemli bir çiçektir. Güçlü karakteri, ahlakı, dürüstlüğü ve cömertliği simgeler.

Ağustos ayında doğan kişiler, özgürlüğüne düşkün kimselerdir. Sert çizgileri vardır. Üretkenlikleri yüksektir.

EYLÜL AYI: SABAH SEFASI VE ASTER ÇİÇEĞİ



Eylül ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği sabah sefası ve asterdir. Sabah sefası, trompet şeklinde yaprakları olan, farklı renklerde açan bir çiçektir. Aşkı, şefkati, gençliği ve ölümlülüğü simgeler. Aster çiçeği ise, yıldız şekline benzerliği ile adını Yunancada yıldız anlamına gelen aster kelimesinden alır. Farklı renk seçenekleri bulunur. Yıl boyunca çiçek açan aster, özellikle sonbaharda en canlı dönemini yaşar. Sevgiyi, bilgeliği, inancı ve masumiyeti temsil eder.

Eylül ayında doğan kişiler, geçmiş anılarına düşkün, karşılıksız seven kişilerdir. Her türlü bilgiye açık, masum ve inanç duyguları yüksektir.

EKİM AYI: KADİFE VE KOZMOS ÇİÇEĞİ

Ekim ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği kadife ve kozmos çiçeğidir. Kadife çiçeği, sonbaharın en dayanıklı çiçeklerinden bir tanesidir. Samimiyeti, üretkenliği ve güçlü iradeyi temsil eder. Kozmos çiçeği ise, huzuru ve dengeyi simgeler.

Ekim ayında doğan kişiler, tutkulu, çalışkan ve azimlidir.

KASIM AYI: ŞAKAYIK VE KRİZANTEM



Kasım ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği şakayık ve krizantemdir. Şakayık çiçeği 100 seneyi aşkın yaşayabilen, hoş kokulu bir bitkidir. Refahı, onuru ve romantizmi simgeler. Krizantem ise, çok çeşitli renkleri ve çeşitliliği ile e popüler kesme çiçektir. İyi şans ve neşe getirdiğine inanılır.

Kasım ayında doğanlar genellikle cana yakın, dost canlısı, sevimli ve neşeli kişilerdir.

ARALIK AYI: ÇOBANPÜSKÜLÜ (ILEX) VE MISIRGÜLÜ ÇİÇEĞİ



Aralık ayında doğan kişilerin doğum ayı çiçeği çobanpüskülü ve mısırgülüdür. Çobanpüskülü, teknik olarak bir çiçek değildir. Koyu yeşil yapraklı, kırmızı meyveli ve yılbaşı zamanında oldukça popüler olan bir bitkidir. Süs bitkisi olarak kabul edilir. Şans, barış ve neşeyi temsil eder. Mısırgülü ise, Akdeniz iklimine özgü, hoş kokulu bir çiçektir. Kolay ekilir ve yüzyıllardır yetiştirilmektedir. Umudu, azmi, yeni başlangıçları simgeler.

Aralık ayında doğan kişiler, güler yüzlü, umutlu ve azimli kişilerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş