DOLAR 32,3326 0.25%
EURO 35,0475 -0.23%
ALTIN 2.283,890,29
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

115 okunma

Depremde 2 milyar TL tazminat ödendi

ABONE OL
8 Mayıs 2023 12:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, yaşanan depremlerin sigortanın önemini hatırlattığını söyledi. Tuğtan, deprem bölgesinde Anadolu Sigorta’nın, 171 milyar TL teminatı bulunduğunu, bugüne kadar 2 milyar TL’nin üzerinde tazminat ödediklerini belirterek, yangın sigortalarında ödenen hasarın yüzde 26’sını Anadolu Sigorta’nın karşıladığını açıkladı.

Sektör açısından en büyük sınavın beklenen Marmara depremi olduğunu ve buna hazırlanılması gerektiğini ifade eden Tuğtan, “Geçekleşmesi beklenen Marmara depreminin, ülkemizin en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi şehirleri etkilemesi bekleniyor. Depremle birlikte tsunami, su baskını, sel, baraj taşma, yangın ve patlamalar, güvenlik zafiyetleri gibi riskler söz konusu. Sigorta sektörü mali olarak bu depremi üstlenebilecek güce sahip olsa da şirketlerin kriz senaryolarıyla hızlı müdahale noktasında da hazırlıklı olması çok önemli. Anadolu Sigorta olarak deprem senaryolarına dayalı, insan odaklı bir programla hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

SİGORTALANMA ORANI DÜŞÜK

Mehmet Tuğtan, sigorta prim üretiminde artış olduğunu ancak sigortalı adedinin arttırılması gerektiğine değinerek, şunları söyledi: “2021 yılında GSYİH’da dünyada 20’nci sırada olan ülkemiz kişi başı prim üretiminde 68, sigortalılık oranında 73’üncü sırada yer alıyor. Rakamsal veriler; prim hacmi, sigorta yoğunluğu gibi kriterler açısından sigorta sektörü olarak kat etmemiz gereken daha çok yol olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan ürünlerin herkes için ulaşılır olması sigortalanma oranlarında etkisini gösteriyor. Enflasyonist ortamın hasar-prim dengelerini bozduğu zorlu bir faaliyet döneminde, maliyet yönetimi her zamankinden daha önemli hale geldi. Doğru ürünlerin doğru fiyatlandırma ile sigortalılara sunulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

AFET HASARLARININ ŞİDDETİ ARTIYOR

DOĞAL afetlerin meydana getirdiği hasarların frekansları ve şiddetlerinde bir artış yaşandığını belirten Mehmet Tuğtan, şunları söyledi: “İklim krizinin ekonomik ve sosyal yansımalarının önümüzdeki dönem sigorta sektörü üzerinde doğrudan veya dolaylı etkilerinin artması bekleniyor. Bu sigorta sektörüne önemli sorumluluklar getiriyor. İklim değişikliğinin yarattığı risk ve fırsatları titizlikle analiz ediyoruz. Dünya Ekonomik Forumu’na göre gelecek 5-10 yılda kritik tehdit oluşturacağı öngörülen mega risklerin ilk 5’ini iklim ve çevre ile ilgili riskler oluşturuyor. Sigorta sektörünün bu alanda özel bir konumu var, hem bu riskleri sorumlu sigortacılık anlayışıyla yönetmek hem de gerçekleştiğinde tazminatı karşılamak durumunda. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız gereği yeşil dönüşümü destekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş