DOLAR 32,3297 0.23%
EURO 35,0856 -0.14%
ALTIN 2.301,881,09
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

710 okunma

ASELSAN yöneticileri MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi

ABONE OL
10 Aralık 2022 16:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ASELSAN – MÜSİAD 1. Sanayileşme Etkinliği İstanbul’da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Merkezi’nde düzenlendi. ‘Gücümüz Bir Platformu’nun organizasyonunda ASELSAN ve MÜSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, ASELSAN tedarikçileri ile buluştu.

Sanayileşme Etkinliği, ASELSAN’ın ekosistemini geliştirmek, yerli tedarikçileri ile yeni iş birlikleri için zemin oluşturmak amacıyla organize edilirken etkinlikte ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Profesör Doktor Haluk Görgün, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Savunma Sanayi Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altun Baş birer konuşma yaptı.

Konuyla ilgili Haber7.com mikrofonlarına konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, şunları söyledi:

Ekim ayında ASELSAN’ın Ankara’daki tesislerini ziyaret etmiştik. Bu ziyarette ASELSAN ile MÜSİAD üyelerini buluşturma fikri gündeme gelmişti. Üzerinden iki ay bile geçmeden ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Profesör Doktor Haluk Görgün yanında 50 kişilik bir heyetle bugün bu etkinliğe katıldılar. 300’ün üzerinde MÜSAİD üyesin de bugün bu organizasyona iştirak etti.

ÜRETİCİ VE TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ BULUŞACAK

Savunma sanayiimizdeki yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkmış durumda. Bunun daha da artması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların bir ayağı olarak Türkiye’deki milli ve yerli üreticilerimizin savunma sanayii şirketlerimizle buluşmalarını organize ediyoruz. Bu organizasyon birincisiydi. HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ gibi kamu ve özel kuruluşlarımızla bu etkinlerin devamını da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  

“HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Savunma sanayii alanında Türkiye’nin geldiği nokta hepimizi çok gururlandıran bir süreç. Biz de bugün rahat uyuyabiliyorsak, teknolojik gelişmelerin ve kahraman Mehmetçiğimizin çok büyük fedakarlıkları ve gayretleri var. Ben huzurlarınızda hepsine tekrardan yürekten teşekkür ediyorum”

“TÜRKİYE BELKİ DE TARİHİNDE İLK DEFA BATI’YI YAKALAR NOKTAYA GELDİ”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise savunma sanayisinin bugüne gelmesi sürecinde çok büyük emekler verildiğini söyledi. Herkese gurur kaynağı olacak işler yapıldığının altını çizen Asmalı, “En başta sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Rabbim yaptığı yapacağı büyük hizmetleri kendisine yoldaş eylesin. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki teşvikleri hepimiz için büyük itici güç olmuştur.” dedi.

Asmalı, bir gazetecinin kendisine yönelttiği soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“‘Olası bir iktidar değişikliğinde Türkiye’nin savunma sanayisindeki yürüyüşü aynen devam eder mi?’ diye bir soru aldım. Bu kervan yola çıktı bundan sonra kimsenin bunu durdurmaya gücü yetmez. ‘Ama aynı hızla devam eder mi sorusuna bir cevap vereyim’ dedim. Yeni bir havalimanını yapan ekipten müteahhit arkadaşımız bana ‘Şu havalimanını yapmak için sadece para yetmez. Eğer sadece para ile bir havalimanı olsaydı, Almanlar Berlin’deki havalimanı ile 10 sene uğraşmazlardı. Arkanızda Recep Tayyip Erdoğan gibi sıkıştığınız zaman önünüzü açacak insiyatif alacak, yaptığınız her işi adım adım denetleyecek güçlü bir lider lazım.’ dedi. O lider olmadan bu işler olmaz demişti. Türkiye belki de tarihinde ilk defa Batı’yı yakalar noktaya geldi.”

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN’ın Türkiye’nin en büyük dünyanın ise ilk 50 savunma sanayisi şirketlerinden biri olduğunu söyledi.

Şirketin geçen yılı 20,1 milyar TL ciro ile kapattığına vurgu yapan Görgün, “Şirket, geride bıraktığımız 2 yılda 2 milyar doların üzerinde sipariş verdi. 80 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. 10 bine yakın çalışanı 100’e yakın stratejik ortağı ile birlikte ASELSAN çalışmalarına büyüyerek ve gelişerek devam ediyor. ASELSAN’ın bu başarıları kendi iç dinamikleri ile mümkün değildir. ASELSAN’ın bütün başarılarında yetkin ve geniş bir ekosisteme sahip olduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Görgün, ASELSAN’ın toplam tedarikçisi bakımından Türkiye’deki en güçlü teknoloji ve sanayi şirketlerinden biri olduğuna işaret ederek, “ASELSAN, bugün halihazırda ülkemizin çok farklı bölgelerinde 50’nin üzerinde şehrinde 3 bin 400 firma ile çalışıyor. 1 milyar doların üzerinde geçtiğimiz yıl bu tedarikçilerine sipariş geçti. Bugün Türkiye’de savunma sanayisinde yaklaşık 2 bin şirket var. Toplam çalışan sayısı da yaklaşık 100 bin civarında bulunuyor. Sektörümüzde büyüklük 10 milyar doları yakalamış durumda. İhracat değeri de 3,7 milyar dolar civarında. 12. ayı da değerlendirdiğimizde 4 milyar doları yakalayacağımızı şimdiden paylaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve liderliğinde başlattıkları çalışmalar sayesinde yurt dışından tedarik edilen birçok ürünü yerlileştirerek ve millileştirerek çalışmalarına devam ettiklerine işaret eden Görgün, “Yüzde 20’lerde olan yerlilik ve millilik oranı yüzde 80’lere ulaştı. Biz 2 sene önce 250 milyon dolar civarında ihracat yaparken, 4 milyar doları bulan bir savunma sanayisi ihracatına geçmiş durumdayız.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş