DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1350 -0.04%
ALTIN 2.310,041,44
BITCOIN 22915673,34%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

162 okunma

AK Parti’nin genç vekil adayı Aydemir: Yaşımı öğrenen muhalif seçmen de takdir ediyor

ABONE OL
30 Nisan 2023 19:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Zehranur Aydemir, Haber7’nin sorularını yanıtladı. Genç vekil adayı, sahada muhalif vatandaşların bile yaşını öğrendikten sonra  kendisini destek verdiğini ve takdir ettiğini söyledi.

Aydemir’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Sahada çalışmalarınız nasıl gidiyor?

11 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz Seçim Beyannamesi ve  Aday Tanıtım Toplantısı’ndan sonraki gün hemen saha çalışmalarına başladık. Ankara İl Başkanlığı koordinesinde 1. bölgede yer alan 9 ilçemizde saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bazen Ankara’nın en işlek caddelerinde oluyoruz bazen de en ücra köylerinde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Genelde esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri, ev sohbetleri ya da STK kuruluşlarıyla toplantılar yapıyoruz. Bazen meslek grupları ile bazen de hemşehri dernekleri ile bir araya geliyoruz. Fakat her gün mutlaka gençlerle buluşuyoruz. Akşamları genç buluşma programları ya da gençlerin yoğun bulunduğu cafelerde gençlerimizin sorularını cevaplıyoruz. İstek ve taleplerini dinliyoruz. Cumhurbaşkanımızın 21 yıldır gençler için yapmış olduğu icraatlarından bahsediyoruz. Yaptıklarımızı anlatıyoruz ve  Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın gençlerle ve diğer alanlarla ilgili vermiş olduğu vaatleri anlatıyoruz. Özellikle en çok odaklandığım nokta yeni seçmenler. Yani ilk defa oy kullanacak gençler. AK Parti Gençlik Kolları projesi olan “Genç Arazi” programlarına dahil oluyorum. Program kapsamında ilk defa oy kullanacak gençlerin doğum günlerini hediyelerimizle birlikte gidip kutluyoruz. Onlar için güzel bir sürpriz oluyor. 18 – 24 yaş arası gençlerimizden bu proje ile güzel dönüşler alıyoruz. sahada değil dijital medyada da oldukça aktif kullanıyorum. Dijital mecrada da genç arkadaşlarımızla ilk defa oy kullanacak arkadaşlarımızla diyalog kurup onlara Cumhurbaşkanımızı ve partimizi anlatıp desteklerini istiyorum.

 

MUHALİF VATANDAŞLAR BİLE DESTEK VERİP TAKDİR EDİYOR

Genç olmanız sahada nasıl karşılanıyor?

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki genç olmam hasebiyle hiçbir olumsuz tepki almadım. Hatta bu konuda çok olumlu tepkiler alıyorum. Bazen bu yaşta milletvekili adayı olduğuma inanmayanlar, inanamayanlar oluyor.  Sonra bunun gerçek olduğunu anlayınca ve fark edince birden çok olumlu tepkiler almaya başlıyorum. Pozitif bir enerjiyle karşılaşıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum; muhalif olup, AK Parti’ye oy vermeyeceğini belirten vatandaşlar bile bu genç yaşta milletvekili adayı olduğum için bana bu konuda destek veriyorlar ve takdir ediyorlar.

Genç bir vekil adayı oldunuz. Bu kapsamda muhalefet listelerinde gençlere rastlamak çok zorken AK Parti bu isimleri rahatlıkla görebiliyoruz.  Bu kapsamda neler söylemek istersiniz?

Öncelikle bu konuda üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çünkü biz gençlik siyasetinin; gençlerin meselelerinin, gençlerin konularının en başta gençler tarafından ele alınmasının ve değerlendirilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak temsil mecralarında sadece AK Parti’li gençlerin olmasını ve sadece AK Parti’deki gençlerin mecliste siyaset yapabilmesini muhalefet açıdan önümüzdeki süreçte ciddi bir eksiklik olarak değerlendiriyorum.

AK Parti’nin mevcuttaki genç milletvekillerin büyük kısmı tekrardan seçilecek noktalardan milletvekili aday listelerine girdiler. Toplamda bu dönem 35 yaş altı 61 genç isim milletvekili adayı listelere girdi. Bir tarafta gençlik kolları başkanını liste başına koyan bir AK Parti diğer tarafta ise kendi gençlik kolları başkanlarını seçilemeyecek noktada aday gösteren bir muhalefet bulunuyor. Aslında bu tablo bile gençlere kimin önem verdiğini, kimin ise onları geri plana attığını açık bir şekilde göstermektedir.

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Recep Tayyip Erdoğan gençlik siyasetinde bir devrim yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlerle yürümeyi kendisine şiar edinmiştir. Gençlerle birlikte yürümeyi, onlara sorumluluk vermeyi, onlara görev bilincini yüklemeyi ve onlara güvenmeyi kendi siyasetinin bir parçası olarak görmüştür. 20 yıldan bugüne AK Parti Gençlik Kollarında yetişen kişiler bakan, milletvekili, genel başkan yardımcısı, belediye başkanı olmuştur.

Ankara’da seçimlerde hedefiniz nedir?

2018 seçimlerinde AK Parti Ankara’dan yüzde 40, Cumhurbaşkanımız ise yüzde 51,5 oranında oy almıştı. Öncelikli hedefimiz tabi ki bu oy oranlarının üzerine çıkmak ve Cumhurbaşkanımızı ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçtirmek…

Bunu başarabileceğimize canı gönülden inanıyorum. Çünkü tüm milletvekili adaylarımızın azimle ve gayretle sahada çalışıyor. Toplumun her kesimine hitap eden milletvekili adaylarımız var. Ankara’dan çok önemli isimler aday gösterildi. Tecrübeli bakanlarımız, teşkilatlarımızda görev yapan ve sahayı çok bilen adaylarımız ve tabi ki genç adaylar var. Milletvekili adaylarımızın enerjisi ve yoğun çalışmasıyla birlikte Ankara’da çok büyük bir sinerji yakalayacağımızı ve beklentinin çok üstünde oy alacağımızı düşünüyorum

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş