DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1301 -0.02%
ALTIN 2.292,470,67
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

198 okunma

10’un üzerinde belediye başkanı AK Parti’ye geçmek istiyor!

ABONE OL
3 Aralık 2022 01:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Özhaseki, bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Altılı masanın belediye başkanlarından transferlerin devam edeceğini belirten Özhaseki, “10’un üzerinde belediye başkanı AK Parti’ye geçmek istiyor, değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET YORUMU

Aralık ayının gündemi olan ve görüşmelere başlanan ‘Asgari ücret ne kadar olacak?’ sorusuna yanıt veren Özhaseki, “Bizim birinci tercihimiz elbette ki dar gelirli insanın alım gücünün artması. Bundan dolayı bizim birinci tercihimiz, asgari ücretin en yüksek düzeyde tutulup, daha rahat geçinilmesi şeklinde olur. Ama benim şahsi kanaatim dar gelirlilerin, asgari ücretlinin ‘Evet iyi oldu. Ellerine sağlık bu hükümetin’ diyeceği bir rakam olacak. Asgari ücret açıklandığı zaman herkesi tatmin edecek. İşvereni de düşünmek zorundayız, dar gelirli enflasyon karşısında ezilmeyecek. Asgari ücrette ciddi bir artış olacağını düşünüyorum” dedi.

“ALTILI MASANIN ANAYASA TASLAĞINDA ESKİ TÜRKİYE ÖZLEMİ VAR”

Altılı masanın Anayasa taslağının eskiye özlem olduğunun altını çizen Özhaseki, “Sunmuş oldukları Anayasa taslağına baktım. Eski Türkiye özlemi ve eskiye dönüş var. Eski Türkiye’de ne vardı? Bolca kaos ortamı, koalisyonlar ortamı ve vesayetler rejimi vardı. Bunun altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum; o vesayet odaklarını yeniden güçlendirmeye çalıştığınızda başınıza başka belalar açıyorsunuz. Eskiden bir başsavcı efendinin oturup, gazete kupürleri ile yüzde 50 oy almış partiye kapatma davası açtığını gördük. Hukukçuyum diye geçinenlerin 367 garabetlerini yaşattıklarını gördük. Besleme basın vasıtasıyla reklamlarını yaparak hükümet devirdiklerini gördük. Faili meçhuller işleyerek ihtilal ortamlarına doğru götürülen yapıları gördük. Aslında eski Türkiye özlemini, oraya dönüş işaretlerini çok rahat söylediklerini anlayabiliyorum. Bol vaat var, yenilik yok, süslü kelamlar var. Bir de masanın altından kafasını uzatan bir parti var, ‘İstanbul, Ankara belediye başkanlıklarını sayemizde kazandınız, bizi yok sayamazsınız’ diyen bir yapı var. Bu anayasa taslaklarında onları hoşnut etme çabası var” şeklinde konuştu.

“HDP ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE KAN KAYBEDECEK”

Doğuda önceki dönem HDP’de olan pek çok belediyeyi kazandıklarını söyleyen Özhaseki, “PKK’nın baskısıyla HDP birçok belediyeyi almıştı. PKK’dan korkularına vatandaşlarımız oylarını HDP’ye vermek zorunda kalmıştı. Güvenlik sağlandı. İnsanlar artık özgürce düşüncelerini dile getirebiliyor, oylarını özgürce kullanabiliyor. HDP önümüzdeki yerel seçimlerde birçok belediyeyi alamayacak. Vatandaşlarımızın üzerinden PKK baskısı ve silah korkusu kalkınca rahatça hareket edebiliyorlar. Güvenlik meselesi birinci sorundu, bu sorunda ortadan kalktı. Artık vatandaşlarımız oylarını özgürce kullanabiliyorlar. Bu nedenle HDP’ye yönelişler azaldı” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: İHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş