DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1160 -0.05%
ALTIN 2.298,230,92
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

87 okunma

Reuters’tan yeni kabine analizi: 5 isme dikkati çektiler

ABONE OL
4 Haziran 2023 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün yeni kabinesini açıklaması sonrasında, İngiliz haber ajansı Reuters bir analiz yayımladı. “Mayıs ayında yapılan seçimlerden sonra iktidarını 20 yılın uzaklarına taşıyan Erdoğan, yeni ekonomi bakanı ve dışişleri bakanı da dahil olmak üzere yeni hükümetini açıkladı. Yeni kabineden dikkat çeken kilit isimleri böyle tanımlayabiliriz” diyerek 5 isme dikkati çekti.

İŞTE REUTERS’A GÖRE KABİNENİN 5 KİLİT İSMİ

MEHMET ŞİMŞEK – EKONOMİ BAKANI

Haberde, “Eski Ekonomi Bakanı Şimşek, Hazine ve Ekonomi Bakanı oldu. Bakanlık görevini yaptığı ve başbakan yardımcılığı yaptığı 2009-2018 yılları arasında finansal piyasalar tarafından büyük saygı görüyordu. Onun göreve gelmesi, yıllardır izlenen düşük faiz politikasının değişmesine yönelik bir işaret olarak görüldü. Siyasi kariyerinden önce Şimşek, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde ekonomist olarak çalışmış ve daha sonra Merrill Lynch’te görev almıştı” denildi. Şimşek için, “Pragmatik duruşu ve büyümeyi öne çıkaran reformların savunucusu olarak yabancı yatırımcıyı çekmeyi destekliyor” yorumu yapıldı.

HAKAN FİDAN – DIŞİŞLERİ BAKANI

En uzun süre Dışişleri Bakanı olarak görev yapan isimlerden biri olan Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerine gelen Hakan Fidan için Reuters, “Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olan Fidan, 2010’dan beri MİT’in başında ve ondan önce de başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın danışmanıydı” hatırlatmasını yaptı.

YAŞAR GÜLER – SAVUNMA BAKANI

Savunma Bakanı olarak atanan 69 yaşındaki Yaşar Güler’in 49 yıldır orduda görev aldığı ve 2018’den beri de Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığına dikkat çekildi. Eski Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Savunma Bakanı olmasından sonra göreve getirildiği hatırlatılan Güler’in, 2019 ve 2020’deki Suriye operasyonlarında orduyu yönettiği ve Irak’ta da gerçekleşen operasyonlarda görev aldığı belirtildi.

CEVDET YILMAZ – CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Cevdet Yılmaz için “Geleneksel bir ekonomik yönetici” yorumu yapıldı. Analizde, Yılmaz’ın daha önce Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak da görev aldığı hatırlatıldı.

ALİ YERLİKAYA – İÇİŞLERİ BAKANI

2018’den beri görevde olan Süleyman Soylu’nun yerine getirilen Ali Yerlikaya’nın, İstanbul Valisi olarak görev aldığı belirtildi. Haberde, Yerlikaya’nın daha önce Gaziantep, Tekirdağ ve Şırnak’ta görev aldığı da hatırlatıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş