DOLAR 32,3434 0.23%
EURO 35,0903 -0.15%
ALTIN 2.306,231,28
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

153 okunma

PKK’nın alçak saldırısı sonrası çarpcı sözler: Örgütün köşeye sıkıştığının göstergesi

ABONE OL
22 Kasım 2022 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK üyelerinde Suriye’nin kuzeyinde 4 roket atıldı. Saldırıda biri çocuk, biri öğretmen üç kişi hayatını kaybetti.

Soylu dün Kilis’te sınır bölgesine yönelik saldırının Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile yapıldığını, 8 güvenlik mensubunun yaralandığını hatırlatarak, “Tedavilerine devam ediyorlar. Gece de Gaziantep’e atıldı. Ancak herhangi bir isabet almamıştı.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise havan saldırılarında okulların da zarar gördüğünü söyledi.

“YAPILAN HAREKAT NE KADAR BÜYÜK ACI VERDİYSE…”

Hain saldırıyı değerlendiren Güvenlik ve Terör Uzman Coşkun Başbuğ ve Yusuf Alabarda, Suriye’nin kuzeyine yapılan harekatın örgüte büyük acı verdiğini, hemen karşılık verme ihtiyacı hissettiklerini aktardı.

Coşkun Başbuğ, saldırıya ilişkin, “Bir harekat yaparsın, bunun sahadaki etkilerini fiili anlamda yerinde görerek tespitin olur. Bir de yine bu bazı etkilerle  harekatın başarısını test edersin. Bu etkiler ne? Karşı taraf hiç ses çıkarmıyorsa bil ki yanlış yöndesin. Karşı taraf ne kadar sana kuduz köpek gibi bağırıyorsa bil ki o kadar doğru yoldasın” dedi.

“BU ALÇAK İFADEYİ BİLEREK KULLANDILAR”

“Bu harekat biter bitmez HDP başta olmak üzere birçok kurum Mehmetçiğe ve devletin kurumlarına “durdurun bu saldırıyı” diye saldırı başlattılar” diyen Başbuğ, şunları aktardı:

“Bu alçakça ifadeyi bilerek kullandılar. Çünkü burada saldırı yok. Burada bir meşru müdafaa hakkı var. Terör örgütü bu kapsamda aynı başlıkla ölçülebilir. PKK’nın saldırısı diye bu yüzden biz diyoruz. Bu yapılan harekat öylesine büyük acı verdi ki örgüte, buna hemen bir karşılık verme ihtiyacı hissettiler”

 “BU İŞİN ARKA PLANINDA DEVLETLER VAR”

 “Şimdi burada şunu sormakta fayda var” diyen Başbuğ, “Havan saldırısı deniyor, resmi açıklama bu. Havan, piyadenin kullandığı en riskli silahlardan biridir. Donanım ister ve bu silahı herkes matematiksel hesapla kullanamaz. Bu nedenle de dikkat edersen boşa düşen diye bir tanımlama var. Donanımlı bir askerin bile zor başardığı bir silahtır. Şimdi çapulcu sürüsü PKK’da bu ne arıyor. Bu havanı onlara kim verdi. Bu orduda olması gereken silahla örgüt nasıl çalıştı ve nasıl bu silahla kaynaştı. Bu sorular önemli. Böyle baktığınız aman bu işin arka planında devletler olduğunu görüyorsunuz. Devletlerden kastım ABD’dir ve Avrupa’nın diğer emperyal devletleridir” değerlendirmesinde bulundu.


“BU SİLAH BİZE KARŞI PARALI KATİL SÜRÜSÜ TARAFINDAN KULLANILDI”

“Bu durumda şunu sorgulamakta fayda var” diyen Başbuğ, şöyle devam etti:

Saldırıya ilişkin değerlendirmede bulunan Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda ise atılan merminin havan mermisi olarak kayıtlara geçtiğini, dolayısıyla bu PKK’nın ilk saldırısı olmadığını kaydetti.


“Tabi ki bu konuyla ilgili sivillerin, masum insanları ölmesine Türkiye seyirci kalmayacak” diyen Alabarda, “Havanın atıldığı noktalar da dahil olmak üzere her türlü cevap verilecektir. Dolayısıyla PKK terörünün bu konuyla ilgili olarak Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirdiği terörize eylemler ile her geçen gün ne kadar daha köşeye sıkıştığının bir göstergesi daha” değerlendirmesini yaptı.

Alabarda, “Kuşkusuz bu atılmış olan havan mermisiyle şehit edilen okul yavrularımızın da kanı yerde kalmayacak. Ama sınır ötesi terör devleti sorunu var bunun kökten çözülmesi lazım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş