DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.295,180,79
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

131 okunma

Muharrem İnce’ye verilen oylar sayılacak mı? Oy pusulasında yer alacak mı?

ABONE OL
13 Mayıs 2023 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi’nin Manisa ve İzmir’de düzenlemeyi planladığı mitingler ertelenmişti.Partiden yapılan açıklamada, İnce’nin rahatsızlığı nedeniyle yapılamadığı duyurulmuştu. Daha sonra sosyal medyadan bir açıklama yapan İnce, FETÖ tarafından sahte dekont ve kasetlerle hakkında bir algı operasyonu yapıldığını söylemişti. Tüm bunların üzerine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. Seçmenleri tarafından merak edilen asıl soru ise ‘’Muharrem İnce’ye verilecek oylar geçerli olacak mı?’’ İşte detaylar…

MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!

Kararını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Muharrem İnce şunları söyledi:

”Son 45 günde gördüklerimi son 45 senede görmedim. Sahte dekontlar olmayan bacanaklar görüntüler fotoğraflar yani İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü kendisi kesiyor oraya koyuyor bunu FETÖ’cüler yapıyor. Böylesine bir iftira furyasını Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir siyasetçi görmedi. Bütün bunlar olurken bu ülkenin savcıları görmediler. ‘Özel hayatın gizliliği’ diye yazanlar FETÖ’cülerin ortağıdır. Benim böyle bir ses kaydım görüntüm yok. Bu özel hayat falan değil bu iftira. Gerçek değil’’ ifadelerinde bulundu. 

OY PUSULASINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın kaldığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında seçimlerden çekilen Muharrem İnce de yer alacak.

MUHARREM İNCE’YE VERİLEN OYLAR GEÇERLİ OLACAK MI?

İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin “Adaylardan birisi çekilirse ne olur?” sorusuna yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını bildirdi.

Öztürk, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

OY PUSULASINDA YER ALACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın kaldığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında seçimlerden çekilen Muharrem İnce de yer alacak.

İnce’nin adaylıktan çekilmesi sonrası, oy pusulasında herhangi bir değişiklik olmayacak. İnce’nin aldığı oylar geçersiz sayılmayacak. İnce’nin ikinci tura kalması durumunda, 3’üncü olan aday ikinci tura kalmış kabul edilecek.

KULLANILAN YURT DIŞI OYLARI NE OLACAK?

CNN Türk’e konuşan avukat Dr. Epözdemir yapmış olduğu açıklamada “Öncelikle oylar geçersiz sayılacak bunun özellikle söylenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nun 12. Maddesi diyor ki; “Birinci oylamada kesin aday listesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren oy verme günü saat 17.00’ye kadar listede meydana gelecek eksilmeler değişikliği gerektirmez” diyor. Yani dolayısıyla kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanuni düzenleme çok açık ve tartışılmayacak kadar aşikar. Burada eksilme meydana gelirse değişiklik olmuyor yani oy pusulalarında herhangi bir değişiklik olmuyor. Vatandaş İnce’ye oy verirse eğer geçersiz sayılacak. Oy pusulalarında da bir değişiklik olmayacak.” dedi.

“BENİM ÖYLE BİR GÖRÜNTÜM, SES KAYDIM YOK”

“45 gündür itibar suikastı yapılıyor. Alıyorlar bir siteden, yayınlıyorlar.

Özel hayatın gizliliği diye yazanlar FETÖ’cülerin ortağıdır. Özel hayatın gizliliği için benim böyle görüntülerimin olması lazım. Benim böyle görüntülerim olmuşsa; geçmişte yaşananlarda o görüntüler vardı ama gizlice çekilmişti. Benimki öyle değil ki. Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok. Bu özel hayat falan değil, iftira. Gazetecinin biri ‘gerçek ya da montaj fark etmez’ diyor. Diyemezsin. Çünkü gerçek değil, bunu biliyorsun.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, Cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet. Bu ülkenin savcıları, emniyeti benim itibarımı korumakla görevlidir. Alenen iftira.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş