DOLAR 32,3319 0.24%
EURO 35,0427 -0.26%
ALTIN 2.297,700,90
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

160 okunma

KADEM’in projesi ‘Geleceğe İşbaşı’ 5’inci mezunlarını verdi

ABONE OL
6 Ocak 2023 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 aylık eğitim dönemini tamamlayan genç kızlar için Ataşehir Shereton Hotel’de düzenlenen törene, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ile proje ekibi, paydaş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Geleceğe İşbaşı Projesi Çocuk Destek Merkezleri’nde Devlet koruması altında yaşayan 16-18 yaş arasındaki genç kızlara mesleki eğitim ve istihdam sağlamak amacıyla geliştirildi.  2016 yılından bu yana yürütülen ve bu sene 5. etabını tamamlayan projenin sertifika töreni duygusal anlara sahne oldu.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada “İstedik ki 18 yaşını dolduran genç kızlar, bulundukları kurumlardan ayrılma vakti geldiğinde “Şimdi ne olacak? Ben ne yapacağım?” kaygısını ve korkusunu yaşamasınlar. Önlerine bakabilsinler. Geleceklerini görebilsinler. Bizler de kuracakları yeni hayatlarında yanlarında duralım, onlara destek olalım, yol arkadaşlığı yapalım.” Dedi.

Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatınızın bundan sonraki kısmında da KADEM ailesi her zaman yanınızda olacak. Bunu bilmenizi isterim. Hocalarınız, ablalarınız ihtiyacınız olan her konuda size rehberlik edecek, yol gösterecek. Sizler, yaşadığınız tüm zorluklara rağmen, kendine güvenmenin, “ben de yapabilirim” demenin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdiniz. Hayatlarınıza sahip çıktınız. İstediğiniz ve azmettiğiniz takdirde başarabildiğinizi, önce kendinize ispatladınız. Sizlerden beklentimiz, aynı kararlılık ve inançla yolunuza devam etmeniz… Eğitim ve meslek hayatınızda başarılı olmanız… Ve en önemlisi de kendine inanan, ideal sahibi, mutlu kadınlar olarak hayata atılmanız…”

Konuşmaların ardından, 26 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan gençlere sertifikaları takdim edildi. Sahnede mezun olan kızlarla kısa süre sohbet eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar,  tören sırasında duygulanarak gözyaşlarına engel olamadı.

STK-kamu ve özel sektör işbirliği modeline dayanarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve paydaş kurumlarla birlikte yürütülen Geleceğe İşbaşı Projesi (GİB) ile dezavantajlı kızların hayata hazırlanması amaçlanıyor. Projede genç kızlara farklı kategorilerde eğitimler veriliyor, staj ve istihdam olanakları sunuluyor.

Bu sene 5. Etabı hayata geçirilen projede genç kızlara; 163 saat Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) eğitimi, 72 saat Bilgisayarda Hızlı Klavye eğitimi, 40 saat Diksiyon eğitimi, 275 saat Genel Muhasebe eğitimi verildi.

Genç kızların zihinsel, duygusal, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak, bireysel ve toplumsal hayatları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla, Öz Farkındalık ve Gelişim, Şiddetsiz İletişim, Psikolojik Sağlamlık, Öz Şefkat ve Özgüven, Kaygı ve Stres Yönetimi, İletişim Becerileri, Toplum Önünde Konuşma eğitimleri verildi.

Aynı zamanda öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla, 13 seans okçuluk ve 5 seans buz pateni dersi verildi, film gösterimleri düzenlendi, tiyatroya ve pikniğe gidildi.

Proje çerçevesinde eğitimciler ve alanında uzman isimler tarafından 6 ay boyunca Deneyim Paylaşımları başlığı altında genç kızlara dini, manevi ve kültürel değerler, yasal haklar, iş hayatında karşılaşılan zorluklarla mücadele, medya okur-yazarlığı, güvenli sosyal medya kullanımı ve sağlıklı yaşam gibi 10 farklı alanda grup çalışmaları, seminerler, atölyeler düzenlendi.

26 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan genç kızlara staj ve iş olanakları sunuldu. Bu anlamda sponsor firmalarla irtibat kurularak, işverenlerle ön görüşmeler ve iş görüşmeleri yapıldı, işe alım, evrak takibi, staj ve istihdam süreçleri gerçekleştirildi.

Geleceğe İşbaşı Projesi’nde mezunlara program bitiminden sonra da destek sürüyor. İki yıl boyunca süreç takipleri, mentorluk, psikolojik destek, barınma desteği verilirken iyi oluş halleri yakından takip ediliyor.

Proje kapsamında şimdiye kadar toplam 165 genç kıza eğitim imkânı sunuldu. Bunların 118’i eğitimi başarıyla tamamladı ve 84’ü istihdam hakkı elde ederek kurumlara yerleştirildi.

Geleceğe İş Başı Projesi devlet korumasında yetişen genç kızları hayata hazırladığı, onlara kendi ayakları üstünde durmayı öğrettiği bir iyilik hareketi. KADEM, devlet bakımı ve koruması altındaki genç kızlara 2016 yılından bu yana eğitim ve iş fırsatları sunduğu “Geleceğe İş Başı” projesi ile yüzlerce kızın hayatına dokunmaya ve onların iyi oluş hallerini değiştirmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş