DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1301 -0.02%
ALTIN 2.292,470,67
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

102 okunma

Işıl Alben kariyerini noktaladı

ABONE OL
4 Haziran 2023 03:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk basketbolunun ve Galatasaray’ın efsane basketbolcularından Işıl Alben 37 yaşında kariyerini noktaladı.

Tecrübeli isim sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile aktif oyunculuk hayatını bitirdi.
 

Işıl Alben paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Çok güzeldi sahalarda olmak. Tarifi zor duygular. Tüm zorluklara rağmen çok mutlu oldum, çok keyifli anlar biriktirdim. Geriye dönüp baktığımda “hepsini ben mi yapmışım” dediğim muhteşem kariyer notlarım oldu. Olimpiyatlar, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları, EuroleagueWomen ve EuroCupWomen organizasyonlarıyla dolu dolu bir kariyeri geride bırakıyorum. Tüm bu süreç içinde çocuklar ve gençleri spor yapmaya, basketbol oynamaya teşvik edebildiysem, ülke sporumuza yeni yeteneklerin katılmasına destek verebildiysem ne mutlu bana.

10 yaşımda başladığım basketbol yaşantıma 27 sene boyunca o kadar çok duygu ve tecrübe sığdı ki… 3 ön çapraz bağ ameliyatı sonrası tekrar sahaya çıkılabileceğini özellikle gençlere ispatlamak bunların en kıymetlilerindendi.

Bir sporcu olarak herhalde en çok ilgiye ve sevgiye doyanlardanım. Gururla taşıdığım Kulüp ve Milli Takım formalarıyla hem yurt dışı hem yurt içinde gittiğim her yerde sayısız izleyiciyle buluştum. Sadece basketbol değil tüm spor severler tarafından bana yaşatılan sevgi seli her zaman kalbimde olacak.

Ve Galatasaray… Çocukluk aşkımsın diye baslaşam herhalde yeterli olur. Bir sporcu için hayalindeki formayı 13 sezon boyunca giymek, kaptan olmak, ilklere imza atmak, kupalar kaldırmak, taraftarla bütünleşmek tarifsizdi. Ali Sami Yen Bey’in söyledigi gibi “Türk olmayan takımları yenme başarısını” gösterdiğimi düşünüyorum. Galatasaray’ın bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımı olduğunu Baba Gündüz’den, bizi sevenlerin üzülmemesi gerektiğini Metin Oktay’dan öğrenip seneler içinde hep bu yollardan gitmeye çalıştım.

Formamı her defasında gururla ve hep aynı heyecanla giydim. Kulübüm ve ekibimle beraber güzel bir “Jübile Sezonu” programı yapıyoruz. Beni izleyen, destekleyen herkesle, her şehirle, her organizasyonla çeşitli şekillerde buluşup doya doya vedalaşmak istiyorum. Kariyerim boyunca çalıştığım tüm başkanlara, yöneticilere, antrenörlere, kondisyonerlere, menajerlere, oyuncu temsilcilerine, sağlık görevlilerine, malzeme sorumlularına, takım arkadaşlarıma, sponsorlara, basın mensuplarına, hakem dostlarıma, basketbol camiasının tüm paydaşlarına ve her daim gücüm olan taraftarlara ve aileme teşekkürlerimi sunarım.”

Işıl Alben kariyerinde İstanbul Üniversitesi, BOTAŞ, Galatasaray, Dinamo Kursk formalarını giydi. Galatasaray’da Euroleague Women, Eurocup (2), Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Rusya Kupası kazandı.

Alben, A Milli Takımı’n da en önemli oyuncuları arasında yer aldı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş