DOLAR 32,3670 0.12%
EURO 35,1995 -0.07%
ALTIN 2.322,640,17
BITCOIN 22954932,50%
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

130 okunma

Erdoğan: Çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik ustalık aşamasındayız

ABONE OL
30 Kasım 2022 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel’de Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını birlikte yaşıyoruz” diyen Erdoğan, “Gecelik konaklamanın 1000 dolara yaklaşması verilen çabanın karşılığıdır. Turizm gelirinde 8’inci sıraya yükselmiş olmamız bu yıl çok iyi yerlere geleceğimizin sinyalidir” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından gelenlerin Türkiye’nin zenginliğini hemen fark ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu büyük hazineyi en iyi değerlendirmesi gereken de turizm sektörüdür. Turizmde çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık aşamasındayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemiz tarihiyle, tabiatıyla en önemlisi de insanıyla dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış hazineye sahiptir. Sahillerimiz bir başka güzeldir, Egemizin koyları güzeldir, Marmara’nın kadim cazibesi bir başka güzeldir, Karadeniz’in yeşili bir başka güzeldir. Dünyada Turizm sektörünün büyük atılım gösterdiği dönemlerde biz çeşitli sebeplerle süreci geriden takip ettik. Her alanda olduğu gibi ilk büyük hareketliliği Özal döneminde başlattık.

ZİRVE NOKTASINI BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını birlikte yaşıyoruz. Gecelik konaklamanın 1000 dolara yaklaşması verilen çabanın karşılığıdır. Turizm gelirinde 8’inci sıraya yükselmiş olmamız bu yıl çok iyi yerlere geleceğimizin sinyalidir. Basit konaklama işletme belgeli olanlarla beraber toplam faal tesis sayımız 20 bin yatak sayımız 1 milyon 730 binin üzerine çıkıyor. 193 milyon gecelemeyi geride bırakan sektörümüzü tebrik ediyorum. 3000’i bulan üye ve 800 bine yaklaşan yatak kapasitesiyle TÜROFED de bu başarıda pay sahibidir.

DÜNYA LİDERLİĞİ YOLUMUZ AÇIKTIR

Turizmdeki rakiplerimizin küresel krizlerin etkisiyle irtifa kaybettiği şu dönemde çok daha fazla çalışarak dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır. Sadece turizm sektöründe 609 yeni tesis ve 143 bini aşkın yeni yatak kapasitesine sahip yatırımları sürmesi bu gerçeğin ifadesidir.

“TURİZMDE DE USTALIK AŞAMASINDAYIZ”

Terörden arındırdığımız Güneydoğu Anadolu Bölgemizin güzellikleri bunlardan biridir. Altyapısındaki gücümüzü ispatladığımız sağlık turizmi bunlardan biridir. Seyahat rotalarımız bunlardan biridir. İstanbul’dan Diyarbakır’a Bursa’dan Van’a pek çok şehrimiz başlı başına birer Turizm değeridir. Turizm sektörümüzdeki gücünün farkına giderek daha çok varıyoruz. Yurt dışında gittiğimiz yerlerde gerçekten insanı etkileyen görüntülerle karşılaşıyoruz. Tabiat, tarih, kültür, gastronomi zenginliği var. Ülkemizin farkı tüm bu güzelliklerin hepsini birden misafirlerin hizmetine sunabilmesidir. Dışarıdan gelen herkes bu zenginliği hemen fark ediyor. Bu büyük hazineyi en iyi değerlendirmesi gereken de turizm sektörüdür. Turizmde çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık aşamasındayız.

“TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARI SÖZ KONUSU İSE KİMSENİN KİMLİĞİNE BAKMAYIZ”

TÜROFED üyeleri başta olmak üzere turizmcilerin her birinin atacağı adımda hükümetin desteğini yanlarında bulacaklarından emin olsunlar. Biz Türkiye’nin çıkarları söz konusu olduğunda kimsenin kimliğine bakmayız. Baktığımız tek yer ülkemize kazandırılan eserler ve milletimize yapılan hizmetlerdir. Yatırımcı düşmanlığıyla siyaset yapmadık yapmayız. Ülkemizi bu seviyeye getirmek için son 20 yılda verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesinin sizler de şahidisiniz. Türkiye Yüzyılı dediğimiz yeni bir dönem açılıyor.

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR”

Küresel dengeleri kuyumcu terazisi titizliğiyle ölçüp politikalarımızı buna göre belirliyoruz. Amacımız ülkemizi yeni baştan şekillenen küresel siyasi ve ekonomi merkezine yerleştirerek önümüze çıkan fırsatların elimizden kayıp gitmesine mani olmaktır. Türkiye yeni atılımın eşiğine gelse eskiden oynanan kirli oyun sahneye sürülüyor. Ülkemizi yeniden siyasi istikrarsızlık, ekonomik geri kalmışlık, sosyal çatışmaya sürüklemek isteyenler bugün de boş durmuyor. Terör örgütlerinin eylem arayışları, sosyal medya mecralarındaki kara propagandalar aynı senaryonun ürünüdür. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ülkemiz artık 2 teröristle 3-5 milyar dolarlık spekülasyonla, medya manipülasyonlarıyla istikameti değiştirilecek bir yer olmaktan çoktan çıkmıştır. 20 yılda ülkemizin demokrasi ve kalkınma yolunda kat ettiği mesafeyi görmek istemeyenler istedikleri kadar uğraşsınlar. Milletimiz bu gerçeği 15 Temmuz’daki şanlı direnişten sınır ötesi operasyonlarla defalarda ortaya koymuştur.

“İNANIN GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR”

İnşallah önümüzdeki dönem bu güçlü altyapım üzerinde çok daha büyük başarılara beraberce yürüyeceğiz. 12 yıl önce milletimizin huzuruna 2023 hedefleriyle çıktığımız dudak bükenler bugün yaptıklarımıza şapka çıkarmak mecburiyetinde kalmaktadır. Yeter ki biz bu inancı bu azmi bu birliği bu beraberliği bu kardeşliği kaybetmeyelim. İnanın gerisi kendiliğinden gelecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş