DOLAR 32,3343 0.24%
EURO 35,1282 -0.02%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

142 okunma

Eda Taşpınar’ın uygunsuz fotoğraf çektirdiği cami ile ilgili yeni skandal ortaya çıktı!

ABONE OL
4 Ocak 2023 01:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Sultanahmet’te Four Seasons Hotel’in içinde kalan Hayyatin-i Hassa Camii’nde (Cezaevi Camii) uygunsuz fotoğraflar çektiren Eda Taşpınar, sosyal medya hesabından “Mutlu yıllar sevgililerim” ifadesiyle söz konusu kareyi paylaştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN FOTOĞRAFI SİLDİ

Taşpınar’ın sosyal medyadaki skandal paylaşımına kısa sürede yoğun tepki geldi. Taşpınar Camide çekilen yarı çıplak fotoğrafını tepkilerin ardından sayfasından kaldırdı.

Skandal paylaşıma ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, re’sen soruşturma başlattı.

İLK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Eda Taşpınar’ın İslami değerlere hakaret olarak görülen fotoğrafın ilk olmadığı belirlendi. Taşpınar’ın Instagram hesabından Kasım ayından da cami etrafında fotoğraflarının olduğu görüldü.

TOPKAPI SARAYI KADAR ESKİ, NECİP FAZIL DA NAMAZLARINI BURADA KILARMIŞ

Konuyla ilgili Haber7’nin ulaştığı İstanbul Çevre, Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (İSTED) Başkanı Dr. Erhan Sarışın, önemli açıklamalarda bulundu.

Topkapı Sarayı kadar eski bir tarihe sahip olduğunu ve Ayasofya Camii ile Sultanahmet Camii arasında bir konumda bulunduğunu belirten İSTED Başkanı Dr. Erhan Sarışın, “Burası eskiden Topkapı Sarayı terzilerinin camisiymiş. Sonradan cezaevi yapılınca Cezaevi Camii olmuş. Mehmet Şevket Eygi anlatmıştı; Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet burada kalırken namaz kılmışlar burada.” diye konuştu.

CAMİYE DIŞARIDAN GİRİŞ YOK! 

Yaklaşık 30 yıldır Four Seasons Hotel’in içerisinde kalan caminin dışarı ile bağlantısı olmadığını dile getiren Dr. Sarışın, “Dışarı ile bağlantısı orijinal halinde var, demir kapıları kilitli ama otel idaresi dışarıyla bağlantısını kapatmış. Vatandaş giremiyor. Ancak oteldekilerin girme hakkı var. Dış bağlantısı orijinal halinde var.” dedi.

KAMUYA AÇIK DEĞİL

Anıtlar Kurulu tarafından tarihi cami olarak tescil edildiğini açıklayan Erhan Sarışın, “Anıtlar Kurulu’na tescil ettirdik. Ancak kamuya açık değil” diye konuştu.

CAMİNİN ŞADIRVANI İÇKİLİ MEKANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Cami bahçesindeki şadırvanın etrafı kapatılarak içkili mekâna dönüştürüldüğü belirten Sarışın, “Otelin sahibi, ‘Otelin camisi olarak kullanacağım’ dedi. Fakat otel yönetimi şadırvan olan bölümü içkili lokanta haline getirilmiş. Biz adam ile 6 yıl önce konuştuk. Dedi ki, ‘Tamam, ben bu camiye sahip çıkacağım. Otelin mescidi olarak kalsın.’ İçkili lokantayı kaldıracağını söyledi ama kaldırmadı.” dedi.

EDA TAŞPINAR’IN ÇOKÇA FOTOĞRAFI VAR

Eda Taşpınar’ın orada birden fazla fotoğrafının olduğunu söyleyen Erhan Sarışın, “Eda Taşpınar, 2-3 ay boyunca fotoğraf çektirmiş. Girmiş fotoğraf çektirmiş değil yani. İnternette paylaştığı fotoğrafların hepsi var yani.” dedi.

KAPATILAN LEVHALAR TESCİL EDİLİNCE YENİDEN AÇILDI

Tarihi caminin levhalarının kapatıldığını söyleyen Erhan Sarışın, Anıtlar Kurulu tarafından tarihi bir ibadethane olarak tescil edildiğini aktararak, “Arapça levhaları açmmıyordu. Kurul tarafından tescil edilince açtı. ” diye konuştu.

HAYYATİN-İ HASSA CAMİİ ANITLAR KURULU TARAFINDAN TESCİL EDİLDİ

İstanbul Çevre, Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği tarafından Hayyatin-i Hassa Camii için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Anıtlar Kurulu olarak bilinen İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 06 Nisan 2016 tarihli 4460 sayılı kararla tarihi cami olarak tescil edildi.

Söz konusu kararda, caminin Tarihi Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer aldığı, turizm amacıyla kullanılamayacağı ve korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildiği belirtildi.  

Kararda şu ifadeler yer aldı:

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş