DOLAR 32,4002 0.2%
EURO 35,0742 -0.13%
ALTIN 2.322,360,16
BITCOIN 22915792,93%
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

143 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayın

ABONE OL
13 Mart 2023 04:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay’da incelemelerde bulunuyor. Başkan Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hatay Defne’deki sahra hastanesini ziyaret etti.

HATAY’DA 30 BİN KONTEYNER DAHA HİZMETE ALINIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Defne’deki açıklamalarından satır başları:

Dünyada bu kadar geniş bir alanda bu kadar büyük yıkıma neden olan deprem sayısı pek azdır. Türkiye coğrafyasının eşsiz güzellikleri ve cömert imkanları yanında bu tür mihnetlerini de yüklenmek mecburiyetinde olan bir ülkedir.

Ülkemizi afetlere hazırlamak için yürüttüğümüz çalışmalar geçmişten gelen ihmal ve eksiklerin yol açtığı sıkıntılar sebebiyle arzu ettiğimiz hızda ilerleyemiyor. İnşallah hazırlıklarımızı bu depremlerden çıkardığımız dersler sonrasında daha süratli ve etkin şekilde yürüteceğiz.

“TEK BİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEKJ ŞEKİLDE BU SÜRECİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Hatay, bu deprem afetinde en çok yıkımı yaşadığımız, en çok can kaybına uğradığımız yerdir. Defne’miz de bu afetten büyük yara aldı. 20 Şubat’ta Defne merkezli yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem ilçedeki yıkımı daha da artırdı. Hava şartları, hasar gören altyapı, ve kapanan yollar sebebiyle çalışmalar zorluklar ilerletildi.

Bugün 3. Defa Hatay’ı ziyaret ederek çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Bundan sonra da Hatay’ın yanında yer almayı sürdüreceğiz. Yıkılan her binayı yeniden yaparak tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde bu süreci tamamlayacağız. 1 yıl içinde Hatay ve ilçelerini ayağa kaldırmayı planlıyoruz.

“1 YIL İÇİNDE 319 BİN HANEYİ İNŞA EDECEĞİZ”

Kısa bir süre içinde sadece Hatay’da 30 bin konteyneri hizmete alacağız. Kardeş ülke Katar’ın hibe ettiği 10 bin konteynerin de büyük bölümünü Hatay’a kuracağız. Amacımız vatandaşlarımız kalıcı konutuna kavuşana kadar daha insani şartlarda barınma imkanı sunmaktır. 1 yıl içinde konut ve köy evi olarak 319 bin haneyi inşa ederek insanlarımızın içine taşınmasını sağlayacağız. Sadece Defne’de yapacağımız konut sayısı 26 bin 261’dir. Mevcut tespitlere göre deprem bölgesinde toplam 650 bin konut inşa etmemiz gerekiyor. İnşa ve ihya faaliyetleriyle bu büyük afetin şehirlerimizdeki izlerini tümüyle sileceğiz.

Fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayın. Birliğimize halel getirerek bizi deprem yaralarını sarmaktan uzaklaştırmak isteyenlere fırsat vermeyin.

Başkan Erdoğan’ın Samandağ’daki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Depremde hayatını kaybedenler vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremlerin en çok yıkıma yol açtığı il Hatay’dır. Asrın felaketi olarak tanımlanan bu depremlerin zorlu kış şartlarının yaşandığı günlerde olması işleri zorlaştırdı. Buna rağmen devlet ve millet olarak depremin ilk anından itibaren Hatay’a ulaşmak için canla başla mücadele ettik. Dünyada eşi benzeri olmayan bir sayıya, 35 bin arama kurtarma sayısına ulaştık.

“TÜRKİYE’DEN DAHA HIZLI REFLEKS VERECEK ÜLKE YOK”

Afet bölgesinin genişliğine ve yıkımın büyüklüğüne rağmen devletin imkanları tamamının deprem bölgesi için seferber edildi. Tüm araçlarımızı depremzedelerimiz için harekete geçirdik. Tüm bunları en iyi 11 şehirde yaşayan 14 milyon insanımız gayet iyi biliyor. Böyle büyük bir afete Türkiye’den daha hızlı refleks verecek bir ülke yoktur.

650 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Çadırlardan yurtlara, okullardan otellere eldeki her imkan değerlendirildi. Artçı sartsıntıların sürmesi evleri sağlam vatandaşlarımızı da huzursuz ettiği için bölge dışına çok sayıda taşınma yaşandı. Yaptığımız tespitlere göre 650 bin konut ihtiyacı olduğunu gördük. Samandağ’da inşa edeceğimi konut sayısı 17 bin 331’dir.

“FELAKETİN YARALARINI SARDIK”

Türkiye, 6 Şubat depremlerinin altından alnının akıyla çıkmıştır. Yaşadığımız felaketin yaralarını sardık, yönümüzü ortak geleceğimize döndük. İlk asrını geride bıraktığımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin bize sunduğu güven, huzur çatısına daha fazla sahip çıkmalıyız. Karaçay Barajı’nın tamamlanması ile ilgili talimatı vereceğim.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş