DOLAR 32,3343 0.24%
EURO 35,1282 -0.02%
ALTIN 2.301,871,09
BITCOIN 22996763,01%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

207 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya bizim İHA’larımızı manşetlerine taşıyor

ABONE OL
29 Aralık 2022 15:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni’nde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Atalarımız “Marifet iltifata tabidir, iltifatsız emek zayidir” diyor. Bugün ödülünü takdim edeceğimiz bilim insanlarımızın her birini ayrı değerde görüyoruz. Ödül alsın almasın bilim insanlarımızın tamamının gecesini gündüzüne kattığını biliyoruz. Ödül sistemini bir teşvik kaynağı olarak görüyoruz. Ödüllerin bilim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli misafirler, ülkemiz milli teknoloji rehberliğinde geliştirdiği çalışmalarla dünyanın ilk 10 ekonomisine girmesini hedefliyoruz. 

Milli araştırma kurumumuz TÜBİTAK, bilim dünyamızın değerli bir aktörü olarak başarılı çalışmalara imza atıyor. 1 buçuk milyar liradan fazla destek verdik, 10 binden fazla araştırmacı görev aldı. Stajyer araştırmacı burs programıyla üniversite öğrencilerinin araştırma çalışmalarını teşvik ediyoruz. 

Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de yürütülen çalışmalara destek verdik. Nitelikli insan gücüyle sürekli gelişen alt yapısıyla, teknoloji dünyasının öncü araştırma kurumlarını içerisinde bulunduran Gebze yerleşkesinde TÜBİTAK Fen Lisesini kurduk.

“TEKNOFEST KUŞAĞINA GÜVENİYORUZ”

Genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurtdışına çıkmasına karşı olmadığımızı belirtmek isterim. Bugün Çin’in başarısının en büyük sebeplerden biri olarak, yurtdışına okumaya giden gençlerin, ülkelerine dönüp verdikleri katkı gösterilmektedir. Biz de TÜBİTAK aracılığıyla önemli adımlar atıyoruz. Türkiye’yi dünyanın her yerindeki bilim insanları için cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Beyin göçünü tersine çeviriyoruz. 

Türkiye’de araştırma harcamalarının milli gelirimize oranının yüzde 1,13’e çıkmasının, araştırmacı sayısının 220 bine yükselmesinin katkısı var. Teknoloji geliştiren insanlarımıza verdiğimiz değer ortadadır. Bugün nerede durduğumuzu ve yarın nereye gideceğimizi doğru tespit etmek için nereden geldiğimizi bilmek lazım. 

Bilim insanlarımız icatlarıyla tarihin yönünü değiştirdiler. İbn-i Sina’dan Hayyam’a etkileri hala devam eden bilim insanlarımız var. Yeniden şahlanışa geçiyoruz. Bu coğrafya tekrar bilimin önde gelen merkezlerinden biri olacaktır. TEKNOFEST kuşağına güveniyoruz. 

“TÜRK OĞLU TÜRK YAPAR”

Evlatlarımız dikey roket, kutup araştırmaları, insansız hava araçları, biyoteknoloji alanlarında çalışıyor. Dünya bizim insansız hava araçlarımızı manşetlerine taşıyor. Önce Akıncı’ya sonra Kızılelma’ya geldik. Orada 3 bin gencimiz çalışıyor. Bu millet Türk oğlu Türk yapar mı? Yapar. ANKA ile Aksungur ile yol alıyoruz. 

Bu alandaki birime sadece savunma alanında bakmıyor meseleyi daha geniş bir perspektifte değerlendiriyoruz. Togg banttan indiğinde hep birlikte gururlandık değil mi? Bunlar daha başlangıç. Bunlar Türkiye Yüzyılı’nın ilk fotoğrafları. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş