DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1160 -0.05%
ALTIN 2.298,230,92
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

128 okunma

CHP’li belediye kanunu çarpıttı, valilik harekete geçti! Bakın kimlerle iş birliği yapıyor

ABONE OL
23 Aralık 2022 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başıboş köpek popülasyonu hızla artarken vatandaşlara yönelik köpek saldırıları da hız kesmiyor.

Vatandaşların şikayetleri için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüme yönelik bakanlara talimat vermesinin ardından hayvan dernekleri ve CHP’li belediyelerce propaganda çalışmaları başlatıldı.

CHP’Lİ BELEDİYE İLE HAYTAP’TAN SKANDAL! KANUNU ÇARPITTILAR

Sokakların güvenliğini ve sahipsiz başıboş köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşları görmezden gelen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir skandala imza attı.

Kurban Bayramı karşıtlığıyla bilinen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile işbirliği yapan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu‘nu çarpıttığı ortaya çıktı.

5199 sayılı kanun gereğince; sokakta yaşayan hayvanların sadece aşılama, kısırlaştırma ve tedavi maksadıyla yaşadıkları bölgeden alınarak sonrasında aynı bölgeye tekrar bırakılması YASAL ZORUNLULUKTUR.” ifadelerinin yer aldığı reklam afişlerinin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

BELEDİYELERİN KÖPEKLERİ ALDIKLARA YERE BIRAKMA ZORUNLULUĞU YOK

Başıboş Köpek Sorunu Platformu Sorumlusu Sedat Çağırgan, konuyla ilgili İzmir Valiliği’ne dilekçe yazdı ve dilekçesinde kanunun çarpıtıldığı ifade ederek yayının durdurulmasını talep etti.

Dilekçede 5199 sayılı kanunun 6’ncı maddesinin çarpıtıldığını gözler önüne seren Çağırgan, böyle bir zorunluluğun bulunmadığını belirterek şunları ifade etti:

ÇARPITILMIŞ REKLAM PANOLARI KALDIRILDI! TEKZİP EDİLECEK Mİ?

Çağırgan’ın talebini haklı bulan İzmir Valiliği, panolardaki yanıltıcı reklamlarla ilgili harekete geçti.

Valiliğin başvuruyu değerlendirdiğini ve reklamların kaldırıldığını aktaran Başıboş Köpek Sorunu Platformu, sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı:

“Haytap ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşma gereği belediyeye ait reklam panolarında paylaşılan bazı görsellerin; “5199 sayılı kanun hükümlerinin bilerek çarpıtıldığı” gerekçesiyle yaptığımız başvuru sonucu kaldırıldığı bilgisi tarafımıza aktarılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.”

Öte yandan çarpıtılan kanunun tekzip edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

HAYTAP’IN KURBAN BAYRAMI KARŞITLIĞI

Başta CHP’li belediyeler olmak üzere çok sayıda belediye ile işbirliği halinde olan HAYTAP’ın Kurban Bayramı karşıtlığı ise dikkat çekiyor.

Resmi sitesinde ve sosyal medya hesaplarından tepki çeken paylaşımlarda bulunan HAYTAP, Müslümanların kutsal kabul ettiği Kurban Bayramı’na dil uzatarak “dini dogma” ifadesinde bulunuyor. HAYTAP, çeşitli karikatürlerle de Kurban Bayramı karşıtlığını her fırsatta yineliyor.

RAMAZAN’DA FİTRE VE ZEKAT TOPLAMIŞTI

Bir yandan Kurban Bayramı’nı hedef alan HAYTAP, diğer yandan Müslümanların fitre ve zekatlarına talip olup para toplamıştı. 

OKULLARDA ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİYORLAR

İlkokul, ortaokul ve liselerde faaliyetlerde bulunan HAYTAP, çeşitli okullarda öğrencilere eğitim veriyor.  

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş