DOLAR 32,3670 0.12%
EURO 35,1995 -0.07%
ALTIN 2.322,640,17
BITCOIN 22954932,50%
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

144 okunma

CHP yandaşı yazar o sözlere çıldırdı! Davutoğlu’nu ‘Cumhuriyet düşmanı’ ilan etti

ABONE OL
31 Aralık 2022 05:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Bilgehan Uçak, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayın programına katılmış ve AK Parti’nin başörtüsü ile aile kurumu için getireceği anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ denilmesi gerektiğini söylemişti.

Bilgehan Uçak, “Kemal Bey’in adaylığının olmazsa olmaz bir koşulu var. O da başörtüsüne özgürlük diye duyurulacak referanduma CHP’nin ‘evet’ demesini sağlamak. Eğer bu referanduma CHP ‘hayır’ derse o zaman çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu referanduma giderse, yani 400’ün altında kalırsa, bunu iki ay önce getirir referandum yüzde 80 ile geçer, bu rüzgâr Erdoğan’ı acayip bir yere götürür veya aynı gün sandık gelir, başörtüsüne özgürlük diye mührü basan, döner gider Erdoğan’a da basar. CHP’nin bu referanduma ‘evet’ demesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu bunu başarırsa oyun kurucu hale gelir.” ifadelerinde bulunmuştu.

CUMHURİYET YAZARI BU SÖZLERE ÇILDIRDI

CHP yandaşı Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen ise bu sözlere çıldırdı ve “Cumhurbaşkanı adaylığı için türban şantajı” başlıklı bir yazı yazdı.

Anayasa değişikliği teklifinin şantaj olduğunu yazan Kalkandelen Altılı Masa‘nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘na veryansın etti. Kalkandelen, AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinin 400 oyla da geçse referanduma gideceğini öne sürerek İslam’a ‘ayrımcılık’ tanınamayacağını vurgulayarak Müslümanların inanç özgürlüğüne de karşı çıktı. 

DAVUTOĞLU’NU HEDEF ALDI: ORTAK NOKTASI CUMHURİYET DEVRİMİ’NE DÜŞMANLIK

Sosyal medyada rastladığı video ile Gelecek Partili Bilgehan Uçak’ın sözlerinden haberdar olduğunu Kalkandelen, Davutoğlu’nu da hedef aldı.

Davutoğlu’nu “Cumhuriyet’e düşman” ilan eden CHP yandaşı Kalkandelen, “AKP’nin türban teklifine “hayır” demenin Allah’ın emrini reddetmek olacağını söyleyen Davutoğlu’na danışman olmuş. Şaşırmadım tabii. Ne de olsa siyasal İslamcı AKP ile “liberallerin” ortak bir geçmişi var. Ne de olsa bugünlere o işbirliği yüzünden geldik. Ne de olsa bu grupların ortak noktası, Cumhuriyet Devrimi’ne düşmanlık.” diye yazdı.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNE KARŞI ÇIKTI!

Başörtüsüne özgürlüğünü yasal düzlemde Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirmesine rağmen ‘şantaj’ yapıldığını iddia eden Kalkandelen, şu hezeyanlarda bulundu:

“MUHALEFET TUZAĞA DÜŞMEMELİ”

AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifini 400 oyla Meclis’ten geçse bile referanduma götürebileceğini iddia eden Cumhuriyet yazarı, muhalefet milletvekillerinin ‘evet’ demesi halinde tuzağa düşeceğini öne sürdü ve “AKP yetkilileri, anayasa değişikliği teklifi 400 oyla geçerse referanduma gitmeyeceklerini söylüyorlar ancak bundan asla emin olunamaz. Bu tuzağa hiçbir muhalefet milletvekili düşmemeli.” diye yazdı.

“İSLAM’A AYRIMCILIK TANINAMAZ” DAYATMASI

İslam’ın adını kullanamadan “Tek inanca ayrımcılık tanınamaz” ifadesini kullanan, “Temel hak ve özgürlükler ile laiklik, referandum konusu yapılamaz” sözleriyle de laf cambazlığı yaparak dini özgürlüklere karşı çıkan Kalkandelen, yazısında şu dayatmada bulundu:

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş