DOLAR 32,3390 0.26%
EURO 35,1338 -0.03%
ALTIN 2.308,431,37
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

167 okunma

AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, İmamoğlu’nu ifşa etti! Perişan olacak

ABONE OL
6 Ocak 2023 00:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu A Haber’e konuk oldu. Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti dönemine ilişkin iddialarını tek tek yanıt verdi. CHP’li İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı görevini kariyer planlaması için kullandığını ve hizmet yapmadığını vurgulayan Göksu, İmamoğlu’nun “AK Parti döneminde 30 bini aşkın kişi işe alındı” iddiasının sahte olduğunu verilerle kanıtladı. Göksu, İmamoğlu’nun “engelleniyoruz” iddiasını da rakamlarla çürüttü. İBB’de çalışan terör iltisaklı kişilere de değinen Göksu belediyelerde işe alım sürecinin nasıl olduğunu da anlattı.

İBB’Yİ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ OLARAK KULLANIYOR

Göksu, İmamoğlu’nun İBB’yi kariyer planlaması için kullandığının altını çizerek, “Biz İstanbul’un projelerini tartışacağımıza gerçekten acayip bir şey konuşuyoruz. 2019 yerel seçimleri birlikte İstanbul’da yeni bir süreç başladı. Bu başlayan süreç çok acı ve travmatiktir. İstanbul’u konuşmak yerine bir aktör kendisine başka polemik alanları oluşturarak kendisini konuşturmayı tercih etti. Bunun birkaç sebebi olabilir. Kendi kariyer planlaması çerçevesinde İBB’yi kendi kariyer planlama merkezi olarak görüp, ulaşmak istediği menzile gitmek için polemik konuları, doğru ya da yanlış olması önemli değil önemli olan tartışılması… Ekranları açtığında isminin görünmesi onun için her şeyin üstünde bir pozisyon. İstanbul’un geleceği maalesef karartılıyor.” sözlerini kullandı.

Göksu, “İBB başkanı ile ilgili İçişleri Bakanımız açıklama yaptı, ‘CHP’li bir takım belediyelerde terörle iltisaklı insanların çalıştığına dair bilgiler’ var dedi. Türkiye 40 yıldan beri çok acı çekmiş, anneler evlatsız kalmış. Bu ülkenin ekonomisine o kadar büyük darbe vurulmuş ki… Bugün terör ve terörle mücadele olmasaydı biz dünyanın en büyük 17. değil belki de 7. ekonomisi olacaktık.” diye konuştu.

Göksu sözlerine şöyle devam etti:

50 BİN KİŞİYİ İŞE ALDI AMA HİZMET ÜRETMEDİ

50 bin kişiyi işe aldı. Bunun bir maliyeti var. İstanbullular bugün onun maliyetlerini ödüyor. Bugün İstanbulluların otobüsleri yanıyorsa, yürüyen merdivenleri çalışmıyorsa İBB Başkanı’nın partizanlığı yüzünden. Çünkü bu partizanlığın bir bedeli var. Bu konuda cevap veremediği sorular var. İBB Başkanının kamu vicdanı olmalı. Bir şey söyleyecekseniz doğrular üzerinden söyleyin yalanlar üzerinden değil.

EN BÜYÜK İDDİASI DA YALANMIŞ

Çıktı dedi ki AK Parti döneminde 2017-2018’de 30 bin 789 kişi işe alındı. Tabi biz çok çalışan bir ekibiz. 10 dakika içinde bütün verilere ulaştık. Biliyorsunuz taşeron yasası çıktı, İBB bünyesinde çalışan ne kadar eleman varsa hepsi kadroya geçirildi. Hepsi onlar. Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra, İBB Başkanının söylediği bilgilerin de hiçbir kıymeti kalmadı. En büyük iddianı söylüyorsun. En büyük iddian yalan.

“İBB BAŞKANI FIRSATÇILIK YAPIYOR”

Dijital ekranları açtığında kendisini görmeyi planlıyor. Ama bunu yaparken İstanbul’un geleceğini karartıyor. İçişleri Bakanımız “CHP’li bazı belediyelerde terörle iltisaklı kişiler çalıştırıyor” dedi. Bu konuya ilişkin soruşturmalar yapıldı. Bu süreçten sonra yargı karar verecek. Buradan başka bir fırsatçılığa doğru gidiliyor.

“İSTANBUL’DA PROJELER TARTIŞILAMIYOR”

İstanbul projeleriyle tartışılamıyor. Ortaya bir vizyon konulamıyor. Hangi projeyi kendisi yaptı da açtı? Hepsi AK Parti tarafından başlatılan projelerdi. Bu şehirde bir hikaye yazamayanlar mağduriyet üzerinden siyaset devşiriyor.

İLK DEFA 39 İLÇE BELEDİYESİNDEN BAŞARISIZ

İlk defa İBB 39 ilçeden daha az başarıya sahip. Bu yeni bir araştırma. İlk defa İBB’nin ilçe belediyelerinin altında kaldığını görüyoruz.



“PROJE BEKLERKEN MUSLUK TAKTILAR”

İstanbul bir günde 1250 aracın trafiğe çıktığı bir şehir. Bunlar 2022 rakamları. Çok ciddi bir işiniz var. Artık dünya genelinde şehirler yarışacak ülkeler değil. İstanbul’u diğer küresel şehirlerle yarışacak hangi projeyi yaptınız? Siz genel başkanınızla musluk taktınız ya.

BELEDİYELERDE İŞE ALIM NASIL YAPILIYOR?

Belediyede birisi işe alınırken diyelim ki iyi performans veren birisi ve biz onu sözleşmeli yapmak istiyoruz. Biz güvenlik soruşturması için talepte bulunmuşuz ve bize zarf içinde o kişilerin bilgisi gelir. Devletin ilgili birimlerine bu kişileri soruyoruz. Burada İBB Başkanı diyor ki “Adli sicil kaydını istedik” diyor ama manipülasyon yapıyor. Adli sicil kaydı kesinleşmiş mahkeme kararlarını içerir. Gözaltılarını içermez. İstanbullulara yanlış bilgiler veriyor. İBB 115 milyar bütçesi olan bir reklam ajansıdır. Çıksın İBB Başkanı böyle değil desin.

“ENGELLENİYORUM DİYOR AMA HANGİ PROJEYE HAYIR DEDİK?”

İBB Başkanı engelleniyorum diyor ama bugüne kadar getirdiği hangi projeye hayır dedik? Proje getirmediği için olabilir. Engelleniyoruz lafını duyarsanız bilin ki yalan söylüyorlar. Hiçbir projeleri olmadığı için engelleniyoruz söylemine sarılıyor.

İBB’NİN ÜRETTİĞİ BÜTÇE, MERKEZİ HÜKÜMETTEN GELEN BÜTÇENİN SADECE YÜZDE 9’U

İBB’nin 2020 yılı toplam geliri 19.768 milyar TL iken bu paranın 17.9 milyar lirası AK Parti hükümetinden geliyor. İBB’nin ürettiği bütçe sadece 1.8 milyar TL.

İBB Meclisi’ne gelen 51 borçlanma teklifinin 50 tanesine evet dedik biz. Bir tanesini reddettik o da reklam konusunda borçlanmaydı.

ARSA SATIŞLARINDA ENGELLENDİĞİ İDDİASI DA YALAN

2.219.072 metrekare arsa satışı için onay istediler biz 1.964.934 metrekare için onay verdik. Bu yüzde olarak yüzde 89’u buluyor. Nasıl engelleme bu?

İSTANBUL TRAFİK KONUSUNDA DÜNYADA BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

İmamoğlu iki yılda AK Parti’li İBB 30 bin kişiyi işe aldılar dedi. Bu yalanı söyledi. 2017-2018’de dünya genelinde İstanbul trafiği 7.sıradayken şu an birinci sırada.

“AVRUPA’NIN EN GENÇ FİLOSUNU VERDİK”

Biz paralar nereye harcandı diyoruz yanıt alamıyoruz. Avrupa’nın en genç filosunu teslim ettik biz. Otobüslerin düzgün bakımları yapılmıyor. Her yıl ortalama 284 tane otobüs aldık. Onlar her yıl ortalama 40 tane almışlar. Reklama ayırdığı parayla her gün bir otobüs alabilirdi”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş