DOLAR 32,3175 0.2%
EURO 35,1484 0.04%
ALTIN 2.295,720,82
BITCOIN 22872210,83%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

245 okunma

6’lı koalisyonda HÜDA PAR çelişkileri tam gaz! ‘HAMAS’ dediler yine yakalandılar

ABONE OL
5 Nisan 2023 14:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Haber7 – ÖZEL

CHP’nin öncülüğündeki 6’lı koalisyon masası paydaşlarının “kirli siyaset” olarak adlandırılan tavrı seçim sürecinde iyice belirginleşti. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) merkeze alınarak yürütülen kara propagandaların hepsi anında çürütülen 6’lı masanın bu yöndeki tezviratlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Terör partisi HDP’nin 6’lı masaya eklemlenmesinin üzerini örtme maksatlı olduğu belirtilen algı operasyonlarıyla HÜDA PAR’ı radikal ve şiddet çizgisinde gösterme gayreti bu defa, İsrail terörüne direnen Filistin’in sembol siyasi oluşumlarından Hamas üzerinden sergilendi.

BU DA ‘HAMAS’ GERÇEĞİ

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu kanadına yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesi, HÜDA PAR’ın, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile görüşmesini “terör” yaftasıyla haberleştirdi. Aynı Cumhuriyet’in daha önce CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hamas lideri İsmail Haniye ile görüştüğünü haberleştirdiği ortaya çıktı. İsrail işgaline direnen ve siyasi bir parti olan Hamas’a “terör örgütü” iftirası atan Cumhuriyet, 6’lı masa ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Hamas liderleriyle yaptığı görüşmeleri ise gizledi.

HAMAS VE HÜDA PAR’A ‘TERÖR’ İTHAMI

Cumhuriyet gazetesinin 3 Nisan 2023 tarihinde “HÜDA PAR’ın Hamas’la görüşmeleri ortaya çıktı: ‘Laik Türkiye’de kabul edilemez‘” başlıklı haberinde şu ifadeler kullanıldı:



HAMAS’LA KILIÇDAROĞLU DA GÖRÜŞTÜ!

Cumhuriyet gazetesinin 3 Ocak 2012 tarihli “Kılıçdaroğlu, Haniye ile görüştü” haberindeki satırlar ise şöyle:

DAVUTOĞLU HAMAS’LA GÖRÜŞTÜ, ‘TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL’ DEDİ

6’lı masa destekçisi Cumhuriyet gazetesinin “terör” ithamında bulunduğu Filistin’in sembol partilerinden Hamas ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da görüştü. Ahmet Davutoğlu, Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal’le 21 Nisan 2012’de ve 13 Ağustos 2015’te bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

Davutoğlu, 12 Ocak 2015 tarihinde yaptığı açıklamada “Türkiye Filistin halkının büyük dostu. Tüm Filistinli liderlerle temasımız var. Bizim için Hamas terör örgütü değildir, hiçbir terör eylemi yapmamıştır.” dedi. 6’lı masadaki Davutoğlu’nun bu sözlerini Cumhuriyet gazetesi “Davutoğlu: Bizim için Hamas terör örgütü değil” başlığıyla haberleştirdi.



BU DA SAADET-HAMAS GÖRÜŞMESİ… “KARDEŞİM HANİYE”

HÜDA PAR’ı Hamas üzerinden vurmaya kalkan 6’lı masanın argümanını çökerten bir diğer görüşmeyi, yine 6’lı masadaki Saadet Partisi gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 16 Mayıs 2021’de Hamas lideri İsmail Heniyye ile görüştü. “Dün gece, Hamas Lideri değerli kardeşim İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.” diyen SP’li Karamollaoğlu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, ‘İsrail’in işgalci tavrına ve devlet terörüne karşı mücadele veren Hamas lideri Heniyye ile’ sürece dair diyalog halinde kalacaklarını belirtti.

NEDEN SUSUYORLAR?

Hamas liderleriyle çeşitli tarihlerde temas kuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, GP lideri Ahmet Davutoğlu, SP lideri Temel Karamollaoğlu, 6’lı masa yanlısı Cumhuriyet gazetesinin HÜDA PAR’ı lekelemek için Hamas’ı terör örgütü ilan etmesine sessiz kaldı.

Ne Kılıçdaroğlu, ne Davutoğlu, ne de Karamollaoğlu, Cumhuriyet’in izan dışı haberiyle ilgili tek bir kelimelik tepki veya kınama açıklaması yapmadı.

ÖNCE YAN YANAYDILAR SONRA KARALAMAYA BAŞLADILAR

HÜDA PAR’ı kamuoyunda lekelemek için kara propaganda yürüten 6’lı koalisyon masası yandaşları daha önce de pişti olmuştu.

HÜDA PAR’ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini açıklayıp Cumhur İttifakı’nın yanında yer alacağını açıklamasının ardından “Hizbullah örgütü” ile ilişkilendirip, bölücü olmakla itham eden 6’lı koalisyon yandaşlarının tamamının yakın süreçte HÜDA PAR liderleriyle bire bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Haber7’nin gözler önüne serdiği görüşmelerde; 6’lı masadaki CHP de, İyi Parti de, Gelecek Partisi de, Saadet Partisi de, Deva Partisi de HÜDA PAR yetkilileriyle yan yana gelip yakın diyaloglar kurduğu belirlenmişti. Aynı liderler, HÜDA PAR’ın 6’lı masayı reddedip Cumhur İttifakı’na desteğini açıklamasının ardından başlatılan kara propagandaya ise destek vererek siyasi ikiyüzlülük örneği sergilemişti.

İşte o görüşmeler:

İYİ PARTİ: 24 Mart 2021’de üst düzey görüşme gerçekleştirildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile bir araya geldi.

SAADET: SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son olarak 14 Nisan 2022’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 10 Mayıs 2018’de yaptığı açıklamada ise, HÜDA PAR ile ortaklık temaslarına dair, “Şu ana kadarki görüşmelerimizde gündeme gelmedi ama istişarelerimizde gündeme gelebilir. Onlara meyledenlerden isimler de listelerde yer alabilir.” dedi.

GELECEK: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Aralık 2020’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Davutoğlu, 10 Haziran 2021’de de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

DEVA: Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Genel Başkanı Ali Babacan, 16 Ekim 2020’de dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

CHP: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile 17 Mart 2021’de görüştü. Elibüyük, CHP’li Kaftancıoğlu’nun kendisine kahve içme davetinde bulunduğu ve de en kısa zamanda davetine icabet edeceğini açıkladı.

 

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş